CHP’li Yılmazkaya: AKP’nin en büyük icraatı kadın cinayetlerini ve şiddeti arttırmak oldu!

CHP’li Yılmazkaya: AKP’nin en büyük icraatı kadın cinayetlerini ve şiddeti arttırmak oldu!
4 Aralık 2019 17:43

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 85. yıldönümünü kutlayan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya 5 Aralık günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

 
AKP’nin en büyük icraatının kadın cinayetlerini ve şiddeti arttırmak olduğunun ifade eden Yılmazkaya, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

 
AKP döneminde kadın cinayetlerinin ve şiddetinin arttığını, 17 yıllık iktidarın kadın hak ve özgürlükler karnesinin çok kötü olduğunu belirten Yılmazkaya, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

 

 
“Çalışmak ve üretmek, kadının yaşama katılması ve özgürleşmesi adına önemli bir adım olmasına rağmen bu kadının kurtuluşu anlamına gelmez. AKP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin büyük artış göstermesi siyasi iktidarın kadın hak ve özgürlüklerine bakış açısını da bizlere göstermektedir.

 
Bundan 85. yıl önce ülkemizin aydınlanmasında, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine önem veren Atatürk, devrimlerle kadınının dönemin koşullarına göre birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen haklar elde etmesini sağlamıştır. Kadın haklarındaki kazanımlarla demokratikleşme süreci hızlanmış, kadınlar üretken ve yaratıcı güçleriyle kamusal alana, üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılma olanağına kavuşmuş, insan hak ve özgürlüklerinin dünya genelinde önemsenmesine ve uygulanmasına yönelik umut verici adımların atılmasını sağlamıştır. Cumhuriyetle birlikte kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşmasına yönelik kısa zaman diliminde yürürlüğe konulan devrim nitelikli yasalar, kadınlarımızın çağdaş yaşam olanaklarından yararlanmalarının, iş dünyasında varlık gösterebilmelerinin ve siyasal yaşama etkin katılımlarının yolunu açmıştır. Uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlar, ekonomik, siyasal ve sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır.

 
Ülkemizde kadın hareketinin amacına ulaşması, siyasal, ekonomik ve sosyal alanda daha iyi yaşam standartlarına kavuşturulmaları, laik ve demokratik sistemde hak ettikleri yerde bulunmaları, her alanda emek veren direnişçi ve emekçi kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.