CHP’li Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısı

CHP’li Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısı
27 Haziran 2018 14:34

Kılıçdaroğlu, ‘Koltuk sevdalılarının bu partide işi yok’ dedi, parti içi muhaliflerden yeniden olağanüstü kurultay çağrısı geldi.

 

 

Seçim sonrası bugün ilk kez kamuoyunun karşına geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem parti içi muhalefete ve Muharrem İnce için AKP’den gelen “CHP’nin doğal lideri” yorumlarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri seçim gecesinden bu yana olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhaliflerin tepkisine neden oldu.

 

 

Seçim sonrası kurultay çağrısı yapan diğer bir isim de Ankara eski Milletvekili Necati Yılmaz oldu. Yılmaz Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Kılıçdaroğlu: “Koltuk sevdasına tutulanların bizim partide yeri yoktur” Çok doğru.. Bu kişilerin kim olduğuna toplanacak Büyük Kurultay karar vermelidir. Oligarşik yapı değil.” dedi.

 

t1 t2

 

Hatırlanacağı üzere ‘CHP’de Atatürk resmi krizi’ olarak adlandırılan bir olay yaşanmıştı. Odasındaki Atatürk fotoğrafını indiren milletvekili kim sorusu uzun zaman gündemi meşgul etmişti.

 

Aylin Nazlıaka fotoğrafı indiren isim olarak Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ı işaret etmiş, Yılmaz “İddiaya konu edilen kişi benim ama Atatürk resmini indirmedim” açıklamasını yapmıştı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, oy çokluğu CHP’den ihraç etmişti.

 

Öte yandan Necati Yılmaz, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce yapılan önseçimde Ankara 1. bölgede 1. sırada çıkmıştı.

 

24 Haziran seçimlerinde ise Necati Yılmaz aday gösterilmedi.  Özellikle son kurultayda genel başkanlık  için Muharrem İnce’ye destek veren isimlerin aday yapılmadığı öne sürüldü. Necati Yılmaz da bu isimler arasında yer alıyordu.