CHP’li Yılmaz: Milletin efendisinin hali perişan

CHP’li Yılmaz: Milletin efendisinin hali perişan
27 Eylül 2017 16:30

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Polatlı’nın köylerini gezdi ve köylülerle sohbet etti.

 

 

 

 

Mazot, gübre ve elektrik fiyatlarına isyan eden köylüler, “Memlekette en çok ezilen biziz. Yeter artık, çiftçinin boğazına geldi. Suyu 1 liraya verirler, süt 80 kuruş, pancar 25 kuruş böyle iş olur mu? Arpa, buğday, pancar fiyatları sıkıntılı, tarım bitiyor” uyarısında bulundular.

 

CHP’li Yılmaz, AKP’ninsürdürülebilir bir tarım politikasının olmadığını, her alanda olduğu gibi tarımı da günübirlik çarpık politikalarla geçiştirmeye çalıştığını belirterek, “Yatlarda ÖTV sıfırlanırken, üreticilerimize dünyanın en pahalı mazotunu kullandırıyorlar. Çiftçi en pahalı gübreyi, elektriği kullanıyor. Çiftçiye destek sağlanması şart. Biz CHP olarak üreticilerimizi yarınlarımızın güvencesi olarak görüyoruz” dedi.

polatlikoy (1)-1

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Polatlı’nın Özyurt, Sinanlı ve Adatoprakpınar köylerini gezerek, çiftçinin sıkıntılarını dinledi. Mazot, gübre ve elektrik fiyatlarından yakınan çiftçiler, “Memlekette en çok ezilen biziz. Yeter artık, çiftçinin boğazına geldi. Suyu 1 liraya verirler, süt 80 kuruş, pancar 25 kuruş böyle iş olur mu? Arpa, buğday, pancar fiyatları sıkıntılı, tarım bitiyor” diye konuştular. CHP’li Yılmaz iseAKP’nin sürdürülebilir bir tarım politikasının olmadığını, her alanda olduğu gibi tarımı da günübirlik çarpık politikalarla geçiştirmeye çalıştığını belirterek, “Yatlarda ÖTV sıfırlanırken, üreticilerimize dünyanın en pahalı mazotunu kullandırıyorlar. Çiftçinin kullandığı gübre ve elektrik fiyatları ortada. Çiftçiye destek sağlanması şart. Biz CHP olarak üreticilerimizi yarınlarımızın güvencesi olarak görüyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİNİN BOĞAZINA GELDİ”
CHP’li Yılmaz, Polatlı’nın Özyurt, Sinanlı ve Adatoprakpınar köylerini gezdi. Yılmaz’a CHP Polatlı İlçe Başkanı Selami Ovacık ve Sinanlı Muhtarı Mustafa Arıkan da eşlik etti.Yılmaz’la görüşen köylüler mazot, gübre ve elektrik fiyatlarına isyan etti. Köylüler daha çok mazot fiyatlarından etkilendiklerini söyledi.
Fiyatlara isyan eden köylüler, “Memlekette en çok ezilen çiftçidir. Yeter artık, çiftçinin boğazına geldi. Suyu 1 liraya verirler, süt 80 kuruş, pancar 25 kuruş böyle iş olur mu? Arpa, buğday, pancar fiyatları sıkıntılı, tarım bitiyor” sözleriyle dertlerini dile getirdiler. Köylülerden biri 30 yıldır soğan işi yaptığını belirterek, “Yine de bu soğan işini bilmiyorum. Çünkü tarım politikası oldukça zayıf. Ürün az olur fiyat yükselir, çok olur fiyat düşer iyi bir planlaması yok bu işin” dedi. Tohum fiyatlarından da buğdayfiyatlarından da yakınan çiftçiler, “Buğdayı75-90 kuruşa satıyoruz, alıyoruz 1 lira 60 kuruş, aradaki 1 lira kime gidiyor? Bugün ekmek fiyatı 1 lira” diye konuştular.

polatlikoy (2)

 

ELEKTRİK FATURASI 8 BİN LİRA

 
Fahiş elektrik faturalarından da dert yanan çiftçiler, CHP’li Yılmaz’a elektrik faturalarını gösterdi. Çiftçilerden birinin toplam 2 bin 652 TL 82 kuruş olan faturasında, dağıtım bedeli 657 TL 69 kuruş, KDV 404 TL 67 kuruş, TRT payı 30 TL 5 kuruş düzeyinde yansıtıldı. Elektrik dağıtım bedellerinden dert yanan çiftçiler, şunları söyledi:
“Kuyu açıyoruz, elektrik kullanıyoruz; 6 bin lirayla 8 bin lira arası elektrik faturası ödüyoruz. 8 bin lira elektrik faturası mı olur? Bunları nasıl ödeyeceğiz? Sadece dağıtım bedeline 2 bin 500 lira ödediğimiz oluyor. Ne için ödüyoruz bu kadar yüksek bedelleri? Yakmadığımız elektriği ödüyoruz. Bakıyoruz 500 lira elektrik yakmışız gerisini de faturaya yazmışlar, bir sürü şeyibize yüklemişler. Elektrik şirketleri kar ediyor, karı bize mi dağıtıyorlar?”

 

MAZOT FİYATLARINDAN DA DERT YANDILAR
Mazot fiyatlarını CHP’li Yılmaz’a şikayet eden Özyurt köylüleri,başka bir sorunla daha karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.Özyurt köylüleri,telefonlarının çekmediğinden, köylerinde verici olmamasından mağdur olduklarını söyledi. Özyurt’ta derelerinin de kuruduğunu söyleyen köylüler, “Deremiz kurudu, hayvanlarımız su bile içemiyor” ifadelerini kullandı.

 

YILMAZ: “ÜRETİCİLERİLERİMİZ YARINLARIMIZIN GÜVENCESİ”
CHP’li Yılmaz, tarımın sadece Türkiye için değil, dünya için de son derece önemli ve stratejik bir sektör olduğunu belirterek, “Ancak, AKP her alanda olduğu gibi tarımı da günü birlik çarpık politikalarla geçiştirmeye çalışıyor. Stratejik bir sektör olduğunu anlamadan, üreticiyi eziyor. Yatlarda ÖTV sıfırlanırken, üreticilerimize dünyanın en pahalı mazotunu kullandırıyor. AKP dün çarpık politikalarıyla tütünü bitirdi, bugün fındığı bitiriyor.Üreticimizi, çiftçimizi gözden çıkarıyor.Çiftçi en pahalı mazotu, gübreyi, elektriği kullanıyor. Çiftçiye destek sağlanması şart. Biz CHP olarak üreticilerimizi yarınlarımızın güvencesi olarak görüyoruz. AKP’ye mecbur ve mahkum değiliz” dedi.