CHP’li Yılmaz: Halkevlerini değil tarikat yuvalarını kapatın!

CHP’li Yılmaz: Halkevlerini değil tarikat yuvalarını kapatın!
4 Nisan 2018 12:15

CHP’li Yılmaz, Halkevleri’ninhukuksuzca mühürlenmesini sert bir dille eleştirdi. Halkevlerinin kamu yararı statüsü bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, “Halkevlerini kapatmaya gücünüz yetmez. Laik, bilimsel eğitimin verildiği halkevlerini değil, çocukların istismar edildiği tarikat yuvalarını kapatın” sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

ANKARA Valiliği’nin kararıyla Halkevleri’nin Başkent’teki çeşitli şubelerinin “izinsiz eğitim” gerekçesiyle mühürlenmesine, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz sert tepki gösterdi. Halk evlerinin kamu yararı statüsünde bulunduğuna vurgu yapan Yılmaz, hükümete “Halkevlerini kapatmaya gücünüz yetmez. Laik, bilimsel eğitimin verildiği halkevlerini değil, çocukların istismar edildiği tarikat yuvalarını kapatın” sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

“AKP İKTİDARLARI HALKEVLERİ’NDEN HEP RAHATSIZ OLDU”
Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,Halkevleri’nin kapatılmasını gündeme getirdi. Halkevlerinin 1932 yılında kurulduğunu ve kamu yararı statüsü olan bir dernek olduğunu belirten Yılmaz, “Halkevleri, kurulduğu günden beri Anayasa’da ifadesini bulan laikliğin ve bilimin kılavuzluğunda, kurulma amacına uygun, çağdaş, demokratik ilkelerle çalışmalar yürütmektedir. Halkevlerinin bu çalışmaları, dogmatik, gerici, bilim dışı ve ayrımcı bir eğitim anlayışını inşa etmek isteyen AKP iktidarlarını hep korkuttu, hep rahatsız etti” dedi.

 

 

“HALKEVLERİNİ DEĞİL TARİKAT YUVALARINI KAPATIN”
AKP’nin, çocukların istismar edildiği cemaat ve tarikat yuvalarına, vakıflara arka çıktığını ifade eden Yılmaz, Halkevlerinde çocukların bilimi, doğayı ve yaşamı öğrenmeleri için sürdürülen kültürel, bilimsel ve sosyal çalışmaların iktidarca yasaklanıp, tek tek Halkevleri şubelerini mühürlendiğini anımsattı. Yılmaz, “AKP’ye sesleniyorum: Halkevlerini kapatmaya gücünüz yetmez. Laik, bilimsel eğitimin verildiği halkevlerini değil, çocukların istismar edildiği tarikat yuvalarını kapatın” diye konuştu.