CHP’li Yılmaz: Gökçek, Güvenpark’a otopark yaparak yeni rant alanı mı yaratacak?

CHP’li Yılmaz: Gökçek, Güvenpark’a otopark yaparak yeni rant alanı mı yaratacak?
9 Ekim 2017 11:48

CHP’li Yılmaz, Gökçek’in Güvenpark’ın altına otopark yapmak istediğine yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Gökçek’in Güvenpark’ta otopark ısrarıyla kent merkezinde yeni bir rant alanı mı yaratmak istediğini soran Yılmaz, “Hali hazırda su basan metro istasyonları ve denize dönen altgeçitlerle ilgili bir çözüm üretememiş olan Gökçek, Başkentimiz’in her yağmurlu gününde, Güvenpark’ın altına yapılacak bu çok katlı otoparkı su basma ihtimaline karşılık gerekli önlemleri projeye dahil etmiş midir?” sorularını yöneltti.

 

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Güvenpark’ın altına otopark yapmak istediğine yönelik iddiaları Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Gökçek’in Kızılay metro durağında 36 metrelik çukur kazılacağı ve bunun en altına metro durağı yapılacağına yönelik açıklamalarını anımsatan Yılmaz, “Hali hazırda su basan metro istasyonları ve denize dönen altgeçitlerle ilgili bir çözüm üretememiş olan Gökçek, Başkentimiz’in her yağmurlu gününde, Güvenpark’ın altına yapılacak bu çok katlı otoparkı su basma ihtimaline karşılık gerekli önlemleri projeye dahil etmiş midir?Yaşanan su baskınları önlenemezken çok katlı yeraltı otoparkında can kaybı yaşanmayacağını kim temin etmektedir?” diye sordu.

 

 

“YENİ RANT ALANI MI YARATMAK İSTİYOR?”

 
Yılmaz, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Gökçek’in Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’ndaKeçiören Metrosu’nun Güvenpark’ın altına gelmesi nedeniyle güzel bir fırsat oluştuğunu belirterek, Kızılay metro durağında 36 metrelik bir çukur kazılacağını söylediğini anımsattı. Yılmaz, Gökçek’in, “Bu çukurun en altına metro durağı yapıldıktan sonra üstüne dolmuş durağı yapılacak” ifadelerinin basına yansıdığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden Güvenpark’a otopark yapmayı planladığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Yılmaz, “Meslek odalarının karşı çıkmasına ve aksi yönde mahkeme kararlarına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu projelerde ısrar etmesinin nedeni nedir? Güvenpark’ta otopark ısrarıyla Gökçek, kent merkezinde yeni bir rant alanı mı yaratmak istemektedir?” diye sordu.

 

 

KAOTİK GÖRÜNTÜNÜN TELAFİSİ MÜMKÜN OLACAK MI?

 
Güvenpark otoparkının giriş ve çıkışlarının hangi cadde veya caddelere bağlanacağının belli olup olmadığını soran Yılmaz, “Güvenpark’ta otopark tartışmaları yeni bir şey değildir. Gökçek, bu kez konuyla ilgili meslek odalarının ve ulaşım uzmanlarının fikrini almayı düşünmekte midir? Belediye Başkanı konuyu bir oldu bittiye mi getirmek istemektedir? Gökçek’in Güvenpark’ın altına yapmak istediği, daha önceden 3 katlı olacak şekilde ifade ettiği otoparkın, kaç metrekare alana ve kaç kat olarak yapılması planlanmaktadır?Otopark ile kent merkezinde oluşacak bir kaotik görüntünün telafisi mümkün olabilecek midir?” sorularını yöneltti.

 

 

GÜVEN ANITI KALDIRILACAK MI?

 
Yılmaz, Güvenpark’ta dolmuşları yer altına alarak üstündeki yeşil alanı büyütmek istediğini daha önceden de dile getiren Gökçek’i neyin engellediğinin açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

 
“-Gökçek’i engelleyen dolmuş durakları ise otopark inşaatı devam ederken dolmuş duraklarını nereye kaydırmayı planlamaktadır?
-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark’ın altına yapacağı otoparkın 1. derece doğal SİT alanı olan meydana verebileceği zarara ilişkin bir tespit yapılmış mıdır?
-Güvenpark’ın yeşil dokusu ve Güven Anıtı’nın zarar görmesi nasıl engellenecektir? Güven parktaki ağaçların ve Güven Anıtı’nın kaldırılması mı düşünülmektedir?”