CHP’li Yılmaz: Dün ‘istikrar’ diyenler, 15 yılda 7 milyona yakın işsiz ordusu yarattılar!

CHP’li Yılmaz: Dün ‘istikrar’ diyenler, 15 yılda 7 milyona yakın işsiz ordusu yarattılar!
16 Mart 2017 13:33

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, TÜİK’in açıkladığı işsizlik oranlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Açıklamasında işsizliğin en çok kadınları ve genç nüfusu etkilediğini vurgulayan Yılmaz, “Açıklanan veriler, Türkiye’de emekçilerimizin yaşadığı zorluğu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Açıkça görülüyor ki; her geçen gün Türkiye ekonomisini zora sokan AKP iktidarı, 15 yıldır tekrarladığı “istikrar” söylemiyle ülkede 7 milyona yakın bir işsiz ordusu yaratmıştır” diye konuştu.

 

 

“EMEKÇİLERİMİZ, GELECEKSİZLİK, İŞSİZLİK VE GÜVENCESİZLİK KISKACINDA”

 

 

 

İşsizlik oranları ile ilgili yaptığı açıklamada emekçi kesimin yaşadığı zorluklara değinen Yılmaz, “Son 14 yılda AKP eliyle; istikrar diyerek yoksul bırakılan, sosyal yardımlarla düşkünleştirilen ve muhtaç bırakılan, tüm haklarından mahrum edilmiş, örgütlü yapısı parçalanmış ve ölüme mahkum edilmiş bir emekçi kesim yaratılmak istendiği çok açık. Görülüyor ki; emekçilerimiz geleceksizlik, işsizlik ve güvencesizlik kıskacında bırakılmıştır” dedi.

 

 

GENÇLERİMİZ İŞSİZ VE AÇ, MİLLETVEKİLLİĞİ ÜZERİNDEN YAPILACAK İSTİSMARA DA KARINLARI TOK!

 

 

 

İşsizlik oranlarının en çok kadınları ve gençleri etkilediğini vurgulayan veüniversitelerde artan öğrenci sayısının adeta ertelenmiş bir işsiz ordusu oluşturduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

 
“Türkiye’de son 10 yılda öğrenci sayısının üç kat arttığı görülmektedir. Son 10 yılda üniversite öğrencisi sayısının 2 milyondan 7 milyona çıktığı Türkiye, “diplomalı işsizler ülkesi” olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.AKP iktidarıyla, her 4 gencimizden birisi eğitim imkanı ve iş bulamaz hale gelmiştir. Gençlerimizinhükümet tarafından geleceksizlik kıskacına atıldığı ortadadır.”

 

 

AKP’NİN RAKAMLARI BİLE AÇLIĞA, YOKLUĞA, YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLENLERİ GİZLEYEMİYOR

 

 

 

AKP’nin emeğe, işsize, yoksula sahip çıkacak bir yaklaşımı ve örgütlenmeyi iktidarda olduğu 15 yıldır ortaya koyamadığını belirten Yılmaz, sözlerine şöyle sürdürdü:

 

 

“Açlık, yoksulluk, işsizlik ordusu günden güne büyürken AKP örtülü ödenekler ve varlık fonu üzerinden kendisine saltanat yönetimi kurmak istiyor. Başkanlık rejimi ile birlikte bu anlayışa hukuksal altyapı oluşturmak istiyor. Emekçiler önerilen bu düzenin kendilerinin sefaleti ve felaketi olacağını görüyor.”

 

 

Türkiye’nin gerçek ve yakıcı gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu sorunların AKP’nin gündeminde olmadığını ve iktidara sorumluluklarını hatırlattıklarını belirtti.

 

 

Gençler ve kadınlar için işsizlik, çalışanlar için ise güvencesizliğin kader olmadığını söyleyen CHP’li Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

“Bu sorunları çözmek iktidarın varlık nedenidir. AKP, emeğe, işsize, yoksula sahip çıkacak bir yaklaşımı ve örgütlenmeyi iktidarda olduğu 15 yıldır ortaya koyamamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmak bizim temel iddiamızdır.”