CHP’li Yılmaz: Dediğim dedik diyenler istifa etmesini bilmeli

CHP’li Yılmaz: Dediğim dedik diyenler istifa etmesini bilmeli
27 Ekim 2018 10:59

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP Parti Meclisi’nde, ilçe ve beldeleri kapsayan 105 adayın belirlenmesi ile ilgili konuştu.

 

 

 

Bu konuda partinin iyiliği, başarılı olabilmesi için usul olarak itirazda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, adayların liyakatına yönelik bir şey demediğini ancak adaylık için başvuru tarihi daha dolmadan, YSK’nin takvimi belli olmadan bunun açıklanmasını doğru bulmadığını anlattı. Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

 

‘Çocuk oyuncağı değil’

 

“Devlet memurları YSK takvimine bağlı olarak o yerlerden aday olmak isteyebilirdi. Bunlar gözetilmeden, bizimle danışma ihtiyacı hissedilmeden yapılmasının doğru olmadığını söyledim. Bu tasarrufta bulunanlar, bizim görüşümüzü önemsemeyenler, bizim partide belirttiğimiz görüşlere önem vermeyen, dediğim dedik diyenler başarısızlık halinde sorumluluğu üstlenip istifa etmesini bilmeli. Bu çocuk oyuncağı değil. Siyaset sorumluluk makamı, başarısız olduğunuzda özeleştiri yapmalısın. Siyasette özeleştirinin ne olduğu açıktır. Bunu ifade ettim. Partimin boynunun bükük olmasını istemiyorum. Bu partide demokrasi kültürü varsa görüşlerimizin de dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.”

 

ANKARA Milliyet