CHP’li Yılmaz: Azmimiz ve gücümüz hem sokakta hem de parlamentoda adalet aramaya yeter

CHP’li Yılmaz: Azmimiz ve gücümüz hem sokakta hem de parlamentoda adalet aramaya yeter
20 Haziran 2017 13:03

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Adalet Komisyonu’nda Bölge Adliye Mahkemeleri ile ilgili tartışılan kanun tasarısı hakkında konuştu.

 

 

 

 

Türkiye’nin şu anki esas gündeminin Adalet Yürüyüşü olduğunu ve bunun esas olarak Adalet Komisyonu’nda vurgulanması gerektiğini belirten Yılmaz, “Türkiye’ningündemi adalet ihtiyacıdır; bu ihtiyacı burada konuşmazsak, gidermezsek başka hiçbir yerde konuşamayız” dedi.

 

 

 

KHK’lar ve OHAL mağduriyetlerine dikkat çeken Yılmaz, “Sizler aç kalabilirsiniz, hatta bu açlığınıza, bu hukuksuz şekilde aç bırakılmanıza, işsiz bırakılmanıza dikkat çekmek isteyebilirsiniz, hatta ölebilirsiniz ancak bir açlık eylemiyle bu hususa dikkat çekemezsiniz. Ölecekseniz kendiiradenizle değil, bizim uygulamamız sonunda ölebilirsiniz anlayışıyla bu hak arayışındaki öğretimgörevlileri tutuklandılar ve bu şekilde, yargısız şekilde, hükümsüz şekilde hücreleremahkûm edildiler” dedi.

 

 

 

Adalet Yürüyüşü’ne kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan CHP’li Yılmaz, “Bizim amacımız, bizim azmimiz, bizimgücümüz hem sokakta hem sahada hem Parlamentoda bu çalışmanın tamamını yürütmeye yeter. Bir yandan Komisyondayız bir yandan Genel Kuruldayız bir yandan da ülkenin bir ucundandiğer ucuna bir adalet arayışının içerisindeyiz, adım adım bu arayışı diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

AKP’nin 15 yıldır bütün kurumsal yapılarda tekliğe ve keyfiliğe yöneldiğinin altını çizen Yılmaz, “Bütün kurumsal yapılarda tekliğe, tek kişinin iradesine, takdire, giderek keyfiliğe uzanan uygulamalara olanak tanıyan bir düzenleme yıllardır olageldiği gibi yine bu örnekte de karşımızda. Aslına bakarsanız bu düzenlemeyi kendi çoğunluğunuzla yaptınız ama bununla da yetinmediniz, kuralları gittikçe gevşeten, objektif kriterleri ortadan kaldıran, keyfiliğe olanak tanıyan bir yaklaşım içerisine girdiniz,diğertüm yasalarda olduğu gibi. Bu anlamda kurumların yetkilerini tekil noktada bulunan temsilcilere veren ve kurumsal işleyişi ortadan kaldırıp bir tek kişinin takdirini öneçıkaran bir yaklaşım bu paket içerisinde var olan yasalarda hâkimhâlde. Biz tekliğedeğil, çoğulculuğa, katılımcılığa, ortak iradeye, ortak akla inanıyoruz” dedi.