CHP’li Yılmaz: ‘Adalet Yürüyüşü’ne büyük bir sempati var

CHP’li Yılmaz: ‘Adalet Yürüyüşü’ne büyük bir sempati var
28 Haziran 2017 10:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Brüksel temasları sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet ‘ yürüyüşüne karşı büyük bir sempati olduğunu bir kere daha gördüklerini belirterek, “Bizim herhangi bir talebimiz olmadı. Bu tamamen bir bilgilendirme ve buradaki siyasi havayı koklamaktan ibaret.” dedi.

 

 

Ender DURUEL / BELÇİKA (DHA)

Temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Öztürk Yılmaz, AB’de bu defa Türkiye’yle ilgili son derece negatif bir hava olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin üyeliği değil, artık üyeliğinin durdurulması konuşuluyor.” diye konuştu.

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç ile düzenlediği basın toplantısında, Yılmaz “ Avrupa Birliği’nde bu defa Türkiye ile ilgili son derece negatif bir hava var. Artık Türkiye’nin üyeliği değil, üyeliğinin durdurulması konuşuluyor. Özellikle Avrupa Parlamentosu’nun taslak raporundaki yazım dikkate alındığında, eğer Türkiye referandumda kabul ettiği, Anayasal referandumda kabul ettiği maddeleri değiştirmeden uygularsa müzakerelerin daha fazla geciktirilmeden sonlandırılmasından söz ediliyor. Buna Avrupa Konseyi’nin nasıl bir reaksiyon vereceğini şuan da kestirmek zor. Ancak belli ki Nisan 2018 tarihinde de Avrupa Komisyonu’nun raporu yayınlanacak. Avrupa Komisyonu’nun raporunda da AP’nin raporuna benzer, üye ülkeler benzer bir çağrı yapması halinde, bunun konseyde Türkiye’nin üyeliğinin durdurulması, askıya alınması yönünde güçlü bir irade oluşabilir. Bunun üyeliğin sonlandırılmasıyla sonuçlanıp, sonuçlanmayacağına o zaman ortaya çıkacak olan şartlar karar verecek” dedi.

 

 

Adalet Yürüyüşüne Sempati Var

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşü hakkında da konuşan Yılmaz “Adalet yürüyüşü ile ilgili, biz bu yürüyüşün, barışçıl bir yürüyüş olduğunu, her hangi bir kesime karşı olmadığını; amacın kesinlikle Türkiye’de adalet, hak, hukuk mücadelesinin demokratik yollarla gösterilmesi gerektiğini ortaya koymak olduğunu belirttik. Bu konuda memnuniyetle şunu gördük, dışarıda da büyük bir sempati var buna karşı, bu sempatiyi de bu vesileyle bir defa daha görmüş olduk. Tabi bizim burada her hangi bir destek talebimiz olmadı, biz hep söylüyoruz Türkiye’de demokrasi konusunda bu bizim kendi vereceğimiz bir mücadeledir, bunu da barışçıl ve demokratik bir yolla yapacağız. Bizim her hangi bir talebimiz olmadı, bu tamamen bilgilendirme ve buradaki siyasi havayı koklamaktan ibaret” dedi.