CHP’li Yılmaz: 2018 bu topraklarda demokrasinin yeniden filizlendiği yıl olacak!

CHP’li Yılmaz: 2018 bu topraklarda demokrasinin yeniden filizlendiği yıl olacak!
22 Nisan 2018 12:28

CHP’li Necati Yılmaz, TBMM’nin kuruluşunun 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı, Cumhuriyet’in temel anlayış ve yaklaşımının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, “Demokrasi, bağımsızlık ve özgürlükten yana olan ulusumuz, Cumhuriyetimiz’e yönelik tüm saldırılar karşısında yıkılmayacak bir duvardır. Cumhuriyetimiz’i, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, bu duvarı asla aşamayacaktır” dedi.

 

 

24 Haziran’da yapılacak seçimin tüm partiler ve adaylar için adilane, eşit koşullarda ve özgür bir ortamda, seçim güvenliği kaygısı yaşanmadan gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bu koşulları sağlamak, Türkiye’yi seçime götüren iktidarın yükümlülüğüdür. Bizler halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç ve kuvvet tanımıyoruz, tanımayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazırız. İnanıyoruz ki 2018 yılı demokrasinin bu topraklarda yeniden filizlendiği yıl olacak” diye konuştu.

 

/ANKARA

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Millekvekili Necati Yılmaz, Cumhuriyet’in temel anlayış ve yaklaşımının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, “Demokrasi, bağımsızlık ve özgürlükten yana olan ulusumuz, Cumhuriyetimiz’e yönelik tüm saldırılar karşısında yıkılmayacak bir duvardır. Cumhuriyetimiz’i, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, bu duvarı asla aşamayacaktır” dedi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlere de değinen Yılmaz, sürecin tüm partiler ve adaylar için adilane, eşit koşullarda ve özgür bir ortamda gerçekleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Bu koşulları sağlamak, Türkiye’yi seçime götüren iktidarın yükümlülüğüdür. Bizler halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç ve kuvvet tanımıyoruz, tanımayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazırız. İnanıyoruz ki 2018 yılı demokrasinin bu topraklarda yeniden filizlendiği yıl olacak” diye konuştu.

 

 

“CUMHURİYET’İ BİRLİKTE İLAN ETTİK”

 
Yılmaz, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yılının kutlandığını anımsattı. “Kürdü, Türk’ü, Ermenisi, Lazı, Çerkezi, Sünnisi, Alevisiyle bu Meclis’i birlikte kurduk” diyen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 
“Bu toprakları birlikte koruduk, vatan yaptık. Saltanata birlikte son verdik, Cumhuriyet’i birlikte ilan ettik. Bir olmayı, birlikte olmayı, Cumhuriyetimizin tüm nimetlerini ve faziletlerini eşit yurttaşlık anlayışıyla paylaşmayı istedik. Sıkıntılı süreçlerde zahmete ve özveriye birlikte talip olduk. Cumhuriyetimize hakim olan temel anlayış ve yaklaşım budur. Biz bugünlere böyle geldik. Bugün bulunduğumuz sıkıntılı süreç ne yazık ki birlikte çıktığımız yolun başında var olan duygularımızın, düşüncelerimizin, isteklerimizin büyük ölçüde örselendiğini gösteriyor. 100 yıllık Cumhuriyet ve demokrasi birikimimizin, birlikte yaşam arzumuzun, ortak gelecek sevdamızın, hepimize ait vatan kavrayışımızın yaratılan ötekilik, ayrımcılık üzerinden yıprandığını gösteriyor.”

 

“MECLİS TÜM YURTTAŞLARIN İRADESİNİN TOPLAMIDIR”

 
18 Nisan Çarşamba günü açıklanan erken seçim kararının temel sebebinin bir kişinin kişisel iradesini ulusal iradenin üzerinde egemen kılma çabası olarak nitelendiren Yılmaz, “Bu çabanın yansıması olarak tüm anayasal kurumları kendi denetimi altına alma ve yönetme isteğidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini teslim alma ve itibarını yok etme çabasıdır. Meclis tüm yurttaşlarımızın iradesinin toplamıdır. Bu irade en demokratik yöntemle ve en net, en etkili şekilde Meclis’e yansıtılmalıdır.O halde yapılacak seçim öncelikle demokratik olmalı, adil ve eşit koşullarda gerçekleşmesi sağlanmalıdır” dedi.

 

 

“2018 DEMOKRASİNİN YENİDEN FİLİZLENDİĞİ YIL OLACAK”

 
Yılmaz, propaganda sürecinden ve siyasi partilerin haklarının eşit olmasından başlayarak, tüm sürecin tüm partiler ve tüm adaylar için adilane, eşit koşullarda ve özgür bir ortamda, seçim güvenliği kaygısı yaşanmadan gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek, “Maalesef OHAL koşullarında bunu yapma imkanı yoktur. Seçim sonrasında bir şaibe doğmaması için bu koşulları sağlamak, Türkiye’yi seçime götüren iktidarın yükümlülüğüdür. Bizler halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç ve kuvvet tanımıyoruz, tanımayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazırız. İnanıyoruz ki 2018 yılı demokrasinin bu topraklarda yeniden filizlendiği yıl olacak” diye konuştu.

 

 

“ULUSUMUZ SALDIRILAR KARŞISINDA YIKILMAYACAK BİR DUVARDIR”

 
Milletin egemenliğine kast eden bu karanlık günlerin elbette geçeceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

 
“Halkımız yokluk içinde, savaş meydanlarında kanıyla, canıyla kazandığı bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyecektir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ve hep milletin olacaktır. Demokrasi, bağımsızlık ve özgürlükten yana olan ulusumuz, Cumhuriyetimiz’e yönelik tüm saldırılar karşısında yıkılmayacak bir duvardır. Cumhuriyetimiz’i, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, bu duvarı asla aşamayacaktır. TBMM’nin açılışının 98’inci yılında çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”