CHP’li Yıldız: Soma’dan ders alınmamış

CHP’li Yıldız: Soma’dan ders alınmamış
30 Ekim 2014 16:41

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Ermenek’te maden faciasının yaşandığı kömür ocağını ziyaret etti.

 

 

Ermenek İlçesinde yaşanan faciayı yerinde görmek, Madenci Ailelerinin yaşadığı drama ortak olmak, dayanışma için gerekli önlemleri almak üzere CHP Gençlik Kolları Karaman’a geldi.

 

 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, başkanlığında Ermenek’te inceleme yapan CHP Gençlik Kolları heyeti, kazanın yaşandığı ilk günden bu yana bölgede görev yapan Karaman ve Ermenek Gençlik Kolları’ndan bölgede yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

 

 

b6cc53274cf9c7e1

 

 

Maden Bölgesindeki kurtarma çalışmalarını izleyen, acılı ailelerle görüşen CHP’li Yıldız daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

 

 

Yıldız, Türkiye’de iş kazalarındaki artışa dikkati çekip, iş güvenliğiyle ilgili kararları tek başın Çalışma Bakanlığı tarafından alınmasına tepki göstererek “Çalışma Bakanlığı İş sağlığı konusunda üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından yapılan çağrılara kulaklarını tıkamadan uzman kuruluşların önerileriyle önlemler almalıdır. Her yıl bin 500 emekçi iş kazalarında hayatını kaybetmektedir. Bu rekorların sahibi gerekli Önlemleri almayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır” dedi.

 

dc4065e82a7b2b06

 

 

SOMA’DAN DERS ALINMAMIŞ

 

 

Yıldız konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “Ermenek maden ocağında çalışan işçiler genellikle çevre köylerden sağlanmakta, sendikasız ve düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. Ocakta özel sektör tarafından rodövans yöntemi ile üretim yapılmakta Ve şu andaki su seviyesi ocakta mahsur kalan işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde olduğu belirtilmektedir. Soma’da yaşanılan acılardan ders çıkarılmadığı anlaşılmaktadır. Ana akım medya iki gündür bu konuları tartışıyor. Umarız neticede bu fatura işçi ve emekçi sınıfına kesilmez.”

 

7837043344434796

 

 

GENÇLİK KOLLARI ARAMA KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRECEK

 

 

Gençlik Kolları olarak bölgede kazanın olduğu ilk günden bu yana Gençlik Kolları olarak yapılan çalışmaları da anlatan İrfan İnanç Yıldız; “Türkiye’de son yıllarda yaşanılan maden kazalarını, iş cinayetlerini detaylı bir şekilde masaya yatıracağız. Hükümetin, bakanlıkların, işverenlerin, sendikaların, meslek odalarının tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini bir raporla açıklayacağız. Soma, Zonguldak ve Ermenek’in ana gündem maddesi olduğu büyük bir arama konferansı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

 

İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri kaza bölgesindeki çalışmalarını tamamlayarak karayolu ile Ankara’ya döndü.