CHP’li Yeşil: Yargı ve YÖK’teki FETÖ ile mücadele yarım yamalak!

CHP’li Yeşil: Yargı ve YÖK’teki FETÖ ile mücadele yarım yamalak!
3 Temmuz 2018 11:00

Son zamanlarda, FETÖ ile yapılan mücadelenin “YARI YARIYA” ve “yarım yamalak” yapıldığı ve halen  bazı FETÖ’cülerin hâkim ve savcı yüzü görmedikleri tartışmasını yapılırken; Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, anlamlı bir soru önergesi geldi.

 

 

“Davalık yargı ile FETÖ mücadelesinin sağlıklı yürütülmesinin zor olduğunu ve “FETÖ mağdurlarının” halen  mağduriyetlerinin devam ettiğini” belirtti. YÖK Başkanlığında şimdiye kadar tek bir FETÖ ihracının yapılmadığını ve savcılık suç duyuruları hakkında YÖK Başkanının işlem yapmadığını belirterek FETÖ ile mücadelede yavaşlama var dedi.

 

 

Adalet Bakanı ABDÜLHAMİT GÜL ’e bazı kritik sorular sordu.

 

İşte o soru önergesi:

 

Meclis Başkanlığına verilen bir yazılı soru önergesine cevap olarak, dönemin Adalet Bakanı imzalı yazılı beyanda, Sayın Bekir Bozdağ, 2013-2016 yılları arasında, 07/ 04/ 2016 tarihi itibariyle, 516 idare mahkemesi hâkiminin, o dönemdeki ismi Gülen cemaatinin mağdur ettiği vatandaşlar tarafından HSYK’ ya şikâyet edildiğini yazılı olarak, beyan etmiş ve sonucu hakkında bir bilgimiz yok denilmiştir.

 

Bu bağlamda;

 

1. Temmuz 2016 tarihinden bu yana kaç adet savcı ve hâkim bizzat FETÖ mağduru olan müşteki vatandaş tarafından, görev ihmali ve işini savsaklamaktan dolayı, kaç adet hâkim ve cumhuriyet savcısı Hâkimler savcılar kuruluna şikâyet edilmiştir?

2. Bu şikâyetlerden kaçı Hâkimler Savcılar Kurulu tarafından sonuçlandırılmış ve şikâyetçilere kararın tebliği yapılmıştır?

3. Hâkimler Savcılar Kurulu Üyesi kaç kişi, hakkında aynı nedenlerden dolayı vatandaşlarımız tarafından Başbakanlık’a şikâyet yapılmıştır?

4. Başta idare mahkemelerimiz, Danıştay’ın ilgili daireleri olmak üzere, FETÖ ile mücadele eden adli yargımızın tarafsız olamamasındaki asıl nedenin “İktidar” baskısı olması iddiası gerçek midir?

5. Bu iddia gerçek ise; Adalet Bakanlığı olarak, kayıtlara geçmiş bu şikâyetler ve yargıya güvensizlik ortamı düşünüldüğünde, FETÖ ile mücadelede, yüzde kaçlık bir verim ve yargısal performans sağlanabileceğini düşünmektesiniz?

6. 2547 sayılı YÖK Kanununun 53/c.7 maddesi uyarınca, FETÖ ve Paralel yapılanma ve suçları hakkındaki personel dilekçelerini, Re ‘sen karara bağlamak zorunda olan Cumhuriyet savcılarının bu dosyaları işlem yapmadan, YÖK Başkanlığına göndermesindeki amaç nedir?

7. 2016 Öncesi ve sonrası, cemaat ve Kripto yargısı tarafından defalarca mağdur edilen, yargı tacizine uğrayan, adalete yardımcı olmak isteyen bu FETÖ mağdurlarının, yargı trajedisini sonlandıracak ve itibarlarını iade edecek, Bakanlığınız tarafından yapılan bir düzenleme ve gündeme aldığınız bir çalışmanız var mıdır?