CHP’li Yeşil: Vakıf ve derneklere verilen paralar nerelerde harcandı?

CHP’li Yeşil: Vakıf ve derneklere verilen paralar nerelerde harcandı?
26 Eylül 2017 13:33

CHP Ankara Milletvekil Nihat Yeşil’in vakıf ve derneklere devredilen binaları Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

 

 

 

CHP’li Nihat Yeşil’in soru önergesi şöyle: “Son dönemde bazı Büyükşehir Belediyelerinin ve Bakanlıkların iktidara yakın vakıflara ve derneklere milyonlarca lira değerinde arsa verdiği, bina kiraladığı ve bu binaların tüm masraflarını belediye bütçesinden karşıladığı bilinmektedir. Örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ensar Vakfına son 3 yılda toplam bedeli 400 milyon TL’yi bulan taşınmaz tahsis edildiği, TÜRGEV vakfıyla 2015 yılında yapılan ve 10 yıl sürecek olan ve belediyeye maliyeti yaklaşık 35 milyon TL’yi bulan kira ödemesi gibi .

 

Bu bağlamda ;

 

Soru 1: Son 5 yılda özellikle Ensar Vakfı , TÜRGEV , TÜGVA , Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı , İlim Yayma Vakfı , Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Fatih İlim ve Kültür Vakfı, Daru’l Fünun Vakfı, Kemal Efendi Vakfına ,diğer vakıf ve derneklere tahsis edilen binalar hangileridir ? Bu binalara ödenen yıllık kira bedeli ne kadardır?

 

Soru 2: Son 5 yılda Büyükşehir Belediyelerinin ve Bakanlıkların söz konusu dernek ve vakıflara vermiş olduğu binaların toplam değeri ne kadardır?

 

Soru 3: Vakıf ve derneklere verilen bu paraların nerelerde harcandığının, hangi amaçla kullanıldığının tespiti yapılmakta mıdır?”