CHP’li Yeşil: Ulus’taki otellere ne oluyor?

CHP’li Yeşil: Ulus’taki otellere ne oluyor?
28 Mayıs 2018 09:40

Ankara Ulus’ta cumhuriyet dönemi eserlerini yok sayan bir anlayış dönüşüm projeleri yapa dursun… Şimdi de; Tarihi kent merkezinde yer alan otelleri de konaklama listesinden çıkarıyor.

 

 

 

Ankara’ya, Ulus’a gelen turistler yerinde konaklamayacaksa, alanı yaşayarak algılayamayacaksa; “KÜLTÜR TURİZM”i müzeciliğine mi indirgenmiştir diyen Nihat Yeşil Avrupa tarihi kent merkezlerindeki yerel otelcilik ve pansiyonculuk politikalarından örnek almalılar” dedi.

 

 

Ulus için verilen soru önergesi:

 

 

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını bilgilerinize arz ederim. 28.05.2018

Ankara’nın en önemli ticaret noktalarından biri olan Altındağ ilçesi, Ulus’ta bulunan oteller, devlet ihalelerine girememekten ve davet alamamaktan şikâyetçidir.

Bu bağlamda;

1. Ulus bölgesi yenileme projesi kapsamında bölgenin turistik ve tarihi kent merkezi olması nedeniyle Ulus’ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamasının nedeni nedir?

2. Tüm Dünya ülkelerinde tarihi kentsel merkezlerde turizm ve konaklama olgusuna önem verilirken, Ulus otelciliğinin gelişmesinin ulus merkezi ekonomisine itici gücü ve kentsel canlılığa etkileri neden göz ardı edilmektedir? Ulus otelleri, turistik tur güzergâhları kapsamında, seyahat acentalarının listesine konulmamasının sebebi nedir?

3. Bakanlığınızca, Ülke genelinde tarihi yerleşim yerleri içinde küçük-orta ölçekli ve butik otelleri geliştirmeye yönelik finansal kredi ve teşvik programı ve projeleri uygulanmakta mıdır? Uygulanıyorsa, bunlar nedir?

4. Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen, “Ulus kentsel yenileme” projesine, Bakanlığınız müdahil olarak paydaş yapılmış mıdır?

5. Bu proje çerçevesinde; Turizmin ve otelcilik sektörünün geliştirilmesene yönelik Ulus bölgesi için başlatılan bir proje çalışmanız var mıdır?