CHP’li Yeşil: Sağlık emekçilerinin üzerlerindeki yük taşınmayacak hale gelmiştir

CHP’li Yeşil: Sağlık emekçilerinin üzerlerindeki yük taşınmayacak hale gelmiştir
19 Eylül 2020 11:00

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, sağlık emekçilerinin istifalarını gündeme taşıdı. Yeşil; “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle ülkemizde de yeniden vakaların artış göstererek hayatını yitirenlerin sayısının her geçen gün hızla arttığı bir döneme doğru gidilmektedir. Vakaların artması nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranı artmakta ve sağlık emekçilerimizin üzerlerindeki yük taşınamayacak noktaya ulaşmıştır.” dedi

 
Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı soru önergesi veren Yeşil, Ankara’da istifa eden hekimlerin sayısını sordu.

 
İSTİFALAR YOĞUNLAŞTI

 
Yeşil, hekimlerin istifa etmesiyle ilgili olarak ise, “Pandeminin başladığı andan itibaren birçok sağlık emekçisi hayatını kaybetti, hatırı sayılır sayıda sorunun çözülememesi nedeniyle hekimlerimizin istifa sürecine girdiği yönünde duyumlar alıyoruz. Ankara Tabip Odası Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut’un ve tabip odamızın uyarılarını Sağlık Bakanlığı’nın dikkate alması gerekirken ciddiyetle bağdaşmayacak söylemlerle muhatap oluyoruz. Bilimsel veriler ve sonuçlara göre hareket edilmesi, hekimlerimizin uyarılarına göre planlama yapılması gerekirken ne yazık ki yetkililer Donkişot gibi yel değirmenlerine doğru koşturmaya devam edip bildiğini okuyor.” yorumunda bulundu.

 

 

YEŞİL’İN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ

 
Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçisi sayısı kaçtır? Ankara’da kaç sağlık emekçisi covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmiştir? Covid-19 Pandemi ilanından itibaren kaç doktor görevinden istifa etmiştir? Sağlık çalışanları için yapılan test sıklığı nedir? Çalışanların maske, dezenfektan, önlük gibi ihtiyaçları konusunda günlük istihkak sınırı mevcut mudur? Kronik rahatsızlığı olan sağlık çalışanları için ne tür önlemler alınmıştır?