CHP’li Yeşil, ODTÜ 3. yolun perde arkası tuzağını Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Yeşil, ODTÜ 3. yolun perde arkası tuzağını Meclis gündemine taşıdı
14 Şubat 2018 09:17

Ankara milletvekili Nihat Yeşil’in Meclis gündemine getirdiği soru önergesi ile açığa çıkan gerçek ile gözler bir kere daha ODTÜ yollarına ve Mustafa Tuna’ya çevrildi.

 

 

Yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım’ın törenine katıldığı Niğde -Ankara otobanının, çevre yolu bağlantısının kestirme çıkışlara olanak verici şekilde ODTÜ 3. yol güzergahı ile irtibatlı olduğu ve Ankara ulaşım ana planında da işlendiği belirtiliyor.

 
Böylelikle, şehirler arası trafiğin Ankara’yı dikeyde karpuz gibi ikiye bolerek başta ODTÜ kampüsünün batısından geçerek sonrasında AOÇ ve Etlik’i katederek Kuzey çevre yoluna bağlanması planlanıyor. Uzmanlar çevre yolu mantığına aykırı olan bu ulaşım aksının trafik proplemi doğuracağını, şehir hastanesi ve ODTÜ’nün yol geçen hanına döneceğini vurguluyor.Mustafa Tuna’nın sosyal medyada yayınladığı TV programlarında ise, sözkonusu bağlantı yolunu masum bir güzergah olarak göstermesi ise gözden kaçmadı.Gökçek’in ODTÜ”ye son Tuzağı olan bu ayrıntı hakkında, Ankara BŞB başkanı Mustafa Tuna’nın bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’in gündeme getirdiği çarpıcı soru önergesi şöyle;

 

 

Aşağıdaki sorularımın, Içisleri Bakanı Süleyman Soylu tarafindan yazılı olarak yanıtlanmasını bigilerinize arzederim.

 

2 Şubat 2018 tarihinde temel atma töreni ile bitim tarihi 2019 yılı olacak, Ankara- Niğde otobanı için çalısmalar başlatılmıştır.

Edirne’den otoyola giren bir vatandaşımızın bu yol bittiğinde Şanlıurfa’ya kadar sollama.yapmadan gideceği bir otoyol güzergahı olan bu projenin, Ankara/ Gölbaşı bağlantısı ile ilgili olarak;

 

 

1. Bahsedilen otoyolun; Golbaşı-Ahlatlibel incek yolu mevkiinde, Ankara Guney çevre yolu ile bağlantısına karşılık gelen bir kavşak ile ; cevre yoluna kestirme çıkışlara da olanak verecek şekilde, yapım halinde olan ODTÜ güney 3. yolunu takiben., AOÇ alanı ve Etlikten geçerek Ankara kuzey çevre yoluna bağlanacak mıdır ?

2. Bağlanacaksa, Ankara kentini dikeyde boydan boya ikiye bölecek bu yol güzergahının; Başta, Ankara kentine, ODTU’nün ve Sağlık kampüsünün trafik sorununun çözümüne ne tür bir katkı vermesi düşünülmektedir.?

3. Böylelikle, kentin icinden geceçecek yarı otoban sehirler arası bir anayola dönüşümünün önlenebilmesi için ODTU 3. yolunun, en azından Ahlatlıbel bağlantısı kavşağının iptal edilmesi mümkün müdür?

 

500-478 (1)