CHP’li Yeşil: Millet ‘göçebeci politikacılık’ ile yönetilemez!

CHP’li Yeşil: Millet ‘göçebeci politikacılık’ ile yönetilemez!
20 Haziran 2018 10:41

Yerli ve Millici olduklarını söyleyen AKP’nin ağzından bir kere “yerinde” lafını duymadık diyen Ankara Milletvekili Nihat YEŞİL: Göçebe politikacılık ile kara düzen sisteme geçiş yapan Türkiye’nin bu iktidardan bir an önce kurtulması gerekir görüşünde.

 

 

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’in özetle görüşleri şunlar:

 

Yerli yerinde olmayan işler ve günü kurtarmaya çalışan günübirlik gel-git politikalar ile çalışıyorlar.

 

Yerinde eğitim yok.Yerinde kentsel dönüşüm yok.Yerinde kalkınma yok.Yerinde istihdam yok.Yerinden yönetim yok.Yerindelik yargısı yok.Yerinde sağlık hizmeti yokYerinden üretim yok.Yerinde tüketim yok.Yerinde Devlet yok.Yerinde seçim yok. Taşımalı sandık var.Yerinde yerel insan yok.

 

Kırsaldan kentlere göç hızlanmıştır. Millet göçmektedir. Milleti her alanda göçebe yaptılar.

 

 

Göçebeci politikacıları hayatın her alanına uygulayan AKP içi boş esastan yoksun bir şekli uygulamalar ile devleti yönetmektedir. Devletin kurumsal, yerleşik politika, içtihat ve devlette devamlılık ilkesinin oluşturmasının böylelikle önüne geçildiğini söyleyen YEŞİL; “Böl, Sat, Yönet” düzeni ve dayatması artık iflas etmiştir.

 

Demokrasi bir imecedir.Demokrasi ittifaktır.Demokrasi Anadolu’dur.Demokrasi Empatidir.Demokrasi, planlamadır.Demokrasi, bir kültürdür. Zihinsel dönüşüm ve farkındalık mertebesidir.Anadolu insanımızın vereceği “demokrasi imecesi” geleceğimizin sigortasıdır.

 

DEMOKRASİ İMECESİ ile her sorunu çözeriz.

 

Birbirine paralel doğrularımızla değil, Kesişen toplumsal geçerliklerimizle toplumu yerinden ve yeniden inşa etme zamanı.

Her şey yerli yerinde olduğu zaman; demokrasi ülkemizde bir güneş gibi doğacaktır ve kalıcı (yerleşik) bir kültür ve empatik bir değer haline gelecektir dedi. Bu kültürün ve ahlakın yerinde alınacağı esas yer ise; örgün eğitimden ziyade, “yerinde aile içi kültürel eğitimdir.”

“16 Yıllık bir sorunu yaratan neden ve gerekçe ortadan kaldırılmadıkça o sorun tam anlamıyla çözülemez” diyen Yeşil; AKP’nin fıtratında Göçebecilik ve görünen köyde ise, “Gidicilik” olduğunu söyledi.

Göçebenin taşıdığı suyla ve el yordamı ile devletin değirmeni dönmez.

Milletin ittifakının üzerine ittifak olmaz.

BU İŞ TAMAM! CHP GELİYOR.

 

“Göçebenin durmasına gerek yok, Yolu 24 Hazirana kadar.

Çünkü o Göçer, biz Hancı.

Göçebeçiler 24 Haziranda göçüyor.

Dayan Türkiye! 

Millet için geliyoruz.

Karamsarlığın dinsin artık,

 

            ***

Çünkü  bu iş “tamam”

Yetiştik çünkü biz… !

Türkiye için geliyoruz.

 

 

            ***

Ölü toprağını Milletin üstünden atmak için

Milet için geliyoruz.

Bekle bizi ey Vatan!

BU İŞ TAMAM…