CHP’li Yeşil: İl dışı tayin alamayan öğretmenler mağdur durumda!

CHP’li Yeşil: İl dışı tayin alamayan öğretmenler mağdur durumda!
21 Eylül 2020 13:37

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6-10 Ağustos tarihleri arasında açılan il dışı yer değiştirme atamalarındaki kontenjanların yetersiz kalması nedeniyle birçok öğretmenin mağdur edildiğini belirterek konuyu gündeme taşıdı.

 

 

İl dışı yer değiştirme kontenjanlarının yetersiz olması nedeniyle 2014, 2016 ve 2017 yıllarında yeniden kontenjan açıldığını ve her yıl kontenjan sayısının düştüğünü belirten Yeşil, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin binlerce öğretmeni mağdur ettiğini ifade ederek; “Zorunlu hizmet bölgelerindeki emekçi öğretmenlerimiz puan biriktirmek için çabalıyorlar ve şartlar itibariyle akademik kariyer yapamıyorlar. Yönetmelik değişikliklerinin hakkaniyetli olması ve öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecek şekilde yapılması gerekirken bir de kontenjan sayıları düşürüldüğü için belli mağduriyetler oluşuyor.

 

 

Öğretmenlerimiz pandemi sürecinde katıldıkları seminerlerin ücretlerini dahi henüz tam olarak alabilmiş değiller. İl dışı tayin hakkı elde edememiş öğretmenlerimiz için şartlar doğrultusunda yeniden kontenjan ayrılmasını talep ediyorlar. Onların taleplerine göre bakanlığın çözüm arayışı içerisine girmesi ve mağduriyetleri sonlandırması emekçi öğretmenler adına dile getiriyoruz” yorumunda bulundu.