CHP’li Yeşil: HAVARAY’a uluslararası metrobüs taşıt karteli çelmesi mi var?

CHP’li Yeşil: HAVARAY’a uluslararası metrobüs taşıt karteli çelmesi mi var?
25 Mayıs 2018 09:33

HAVARAY ulaştırmasının bir raylı sistem seçeneğidir. Metrodan daha az maliyetli olduğunu söyleyen Nihat Yeşil; Toplu taşım hatları ve özellikle Metro ile kolaylıkla entegre edilebilen monoray ulaşım türü hakkında Ankara’da ve Türkiye’de yapılan ihale tekliflerini ve akıbetini sordu.

 

 

“Metrodan daha az maliyetli olan bu çağdaş Monoray ulaşım türünün Metropol kentlerimizde yaygınlaştırılmasının, Uluslararası lastik tekerlekli toplu taşım karteli tarafından geciktirildiği iddiası doğru mudur?”

 

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet ASLAN’a sorulan konular Meclis gündemine taşındı:

 

 

İşte o soru önergesi:

TÜRKIYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki yazılı sorularımın Sayın Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Aslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını bilgilerinize sunarım. … / …. /

1. Metro ve hafif raylı sistem olarak kaç kilometrelik öneri hat, Ankara ilinde yatırım programına alınmıştır? Kaç km’lik hat inşa aşamasındadır?

2. Yatırım programlarında; Diğer toplu taşım sistemleri ile de entegre olma özelliği gösteren ve de

Avrupa kentlerinde yaygın olarak kullanılan Monoray veya havaray olarak isimlendirilen ulaşım sistemlerine yer verilmekte midir?

3. Metrodan daha az maliyetli olan bu çağdaş Monoray ulaşım türünün Türkiye Metropol kentlerimizde yaygınlaştırılmasının, Uluslararası lastik tekerlekli toplu taşım karteli tarafından geciktirildiği iddiası doğru mudur?

4. Monoray ulaşımı hakkında Ankara’da Bakanlığınız tarafından gündemde olan yâda belediyeler tarafından bakanlığa iletilen proje hat teklifleri var mıdır? Varsa ne aşamadadır?