CHP’li Yeşil: Güçlünün değil, haklının yanında olan avukatlar, avukatlık mesleği ve düğmesiz cübbeleriyle onurumuzdur!

CHP’li Yeşil: Güçlünün değil, haklının yanında olan avukatlar, avukatlık mesleği ve düğmesiz cübbeleriyle onurumuzdur!
6 Temmuz 2020 13:51

TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklik teklifi üzerine söz alan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, bugün, savunmaya güç katan barolara el uzatanlar, yarın adalet duygusunu zedeleyen bu adımlardan pişmanlık duyacaklardır. Bu tavır savunmaya, avukata, hukuka ve adalete bakışın ne olduğunu açıkça ortaya koymaktadır dedi.

 
CHP’li Yeşil: “Barolarımızı bölerek, parçalayarak, siyasallaştırarak belki siyasi emellerinize kavuşursunuz ama şunu unutmayınız ki adalet duygusunu, hukuku, demokrasiyi parçalıyorsunuz. Bir kanun teklifi getiriyorsunuz ama içinde muhatap aldığınız tek bir baro yok, üstelik bu teklif nedeniyle Anıtkabir’e yürüyen baro başkanlarımıza dahi tahammül edemiyorsunuz. Bugün, üstünlerin hukukunu egemen kılmak istiyorsunuz ama unutmayın ki adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Bu antidemokratik uygulama gün gelecek sizi de vuracaktır” ifadesini kullandı.

 
Pandemi nedeniyle baro başkanlarının Anayasal hakkı olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapmasının demokratik bir hak olduğunu belirten Yeşil; “Baro başkanlarımızı yürütmediniz, Ankara’ya geldiklerinde, şehirde içeri almadınız, yirmi yedi saat yol kenarında beklettiniz, Ankara Adliyesinden Meclise yürümelerini engellediniz, Meclis Komisyonuna katılmalarını engellediniz. Her konuda pandemiyi öne sürüp bütün antidemokratik uygulamaları hayata geçirmek için pandeminin arkasına sığındınız ama küçücük komisyon odasında milletvekillerinin hastalık kapma riski pahasına kanun teklifinin görüşmelerini ertelemediniz. Dün Meclisin en riskli bölge olarak haber olmasını engelleyemediniz. Tarih herkesi hak ettiği şekilde yazacaktır. Demokrasiye yaptığınız darbe nedeniyle gün gelecek sizler de altında ezileceksiniz.” dedi.