CHP‘li Yeşil: Genç nüfusumuz heba ediliyor

CHP‘li Yeşil: Genç nüfusumuz heba ediliyor
15 Ocak 2020 14:05

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yaptığı basın açıklamasıyla, TÜİK tarafından açıklanan genç nüfusun işsizlik oranlarını değerlendirdi.

 
Türkiye’de ne eğitimde ne de istihdamda yer bulabilen 15-29 yaş arasındaki gençlerin oranının yüzde 29’a yükseldiğine işaret eden CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “15- 29 yaş aralığında 5 milyon 211 bin gencimiz ne eğitimine devam edebiliyor ne de bir işte çalışıyor. Bu gençlerimiz heba ediliyor” diye konuştu.

 

BİR YILDA 608 BİN YENİ İŞSİZ
TÜİK’in Eylül-Ekim-Kasım 2019 ortalaması, işgücü istatistiklerine göre, son bir yılda 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus 915 bin kişi artarken, aynı dönemde iş gücünün (istihdamdakiler + işsizler) sadece 82 bin kişi artış kaydettiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Yeşil; “AKP’nin yürüttüğü yanlış ekonomi politikası sebebiyle, ülkemizde, iş gücüne yeni katılan 82 bin kişi iş bulamadığı gibi 527 bin çalışanımız da mevcut işini kaybetmiştir. Türkiye ekonomisi artan nüfusuna iş bulamadığı gibi mevcut çalışanlara da işini kaybettiriyor. Böylece Ekim 2018’e göre Türkiye’nin resmi işsiz sayısı 608 bin kişi daha artarak 4 milyon 394 bin kişiye ulaşmaktadır ” diye sözlerine devam etti.

 

GERÇEK İŞSİZ SAYISI 6 MİLYON 651 BİN KİŞİ
TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Nihat Yeşil, ülkemizde yaşanan gerçek işsizlik rakamlarının vahim bir hale geldiğine dikkat çekerek; “İşsiz olduğu halde iş bulma umudu kalmadığı için iş aramayan ve bu nedenle resmi istatistiklerde işsiz olarak tanımlanmayanlarla, mevsimlik çalıştıkları için bu mevsimde işsiz olanlar da dâhil edildiğinde, gerçek işsiz sayısı 6 milyon 651 bin kişiye, işsizlik oranı da yüzde 19’a çıkıyor. Bu vahim tablonun sebebi 17 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin ülkeyi yönetememesinden kaynaklanmaktadır. İşsizlik sorununun çözümü, Genel Başkanımızın da dediği gibi aile sigortasının hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır.” diye konuştu.