CHP’li Yeşil: Ankaralı sanayicinin sorunları 17 yıldır yok sayıldı

CHP’li Yeşil: Ankaralı sanayicinin sorunları 17 yıldır yok sayıldı
13 Ocak 2020 14:13

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yaptığı basın açıklamasında, Ankaralı sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

 
Ankara’nın Başkent olmasına rağmen iktidar tarafından sanayi yatırımları ve finansman konusunda ihmal edildiğini ileri süren Milletvekili Yeşil, Ankaralı sanayici ve imalatçının sorunları 17 yıldır AKP iktidarı tarafından ihmal edilmektedir” diye konuştu.

 

İHTİSASLAŞMIŞ SANAYİ BÖLGELERİ KURULMALIDIR

 

 

Ekonomik krizlerin ancak inovasyona yönelik üretim çalışmalarıyla aşılacağına işaret eden CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Akara Sanayicisinin sorunlarının çözümüne yönelik şu tespitlerde bulundu: “Ankara’da Bilgisayar, Elektrik, elektronik, hazır giyim gibi çevre kirliliği yaratmayan ve şehirde bulunmasında bir mahsur olmayan sanayiciler için ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri kurulmalıdır.” Dedi.

 

 

KALICI FUAR ALANI TAHSİS EDİLMELİDİR.

 
CHP’li Yeşil, Ankara’ya yakışır bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak: şunları söyledi: “Ankara’da kalıcı ve dünyadaki örneklerine uygun standart ve ölçekte uluslar arası bir fuar ve kongre merkezinin hayata geçirilmesi gereği vardır. Uygun bir alan tahsisi gerekmektedir.

 

AR-GE ÇALIŞMALARI YAPILMALIDIR
Bununla birlikte Beypazarı’ndaki Karasör İmalathaneleri için AB Uyum Yasaları ve Karayolları Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmelidir.

 
İhracatçılarımıza yönelik, TCDD’nin ihracatta navlun ücreti uygulamasında, ülke sınırları içindeki navlun ücreti, ülke sınırlarını geçtikten sonra uygulanan navlun ücretinden daha yüksektir. Bu nedenle ihracatta navlun ücretleri arasındaki bu fark giderilmeli ve ülke sınırı dışında uygulanan ücret tümüyle esas alınmalıdır. CHP olarak Ankaralı imalatçı ve sanayicilerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.