CHP’li Yeşil: AKP resmen istibdat dönemini ilan etti!

CHP’li Yeşil: AKP resmen istibdat dönemini ilan etti!
29 Temmuz 2020 13:39

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan 14 saatlik görüşmelerin ardından yasalaşan Sosyal Medya Düzenlemesi teklifi için “Sansür Yasası” yakıştırmasında bulunarak, “AKP fiili olarak istibdat dönemini başlatmıştır.” dedi. Yeşil, Pandemi süreci boyunca Genel Kurula getirilen yasa tekliflerinin hiç birinin ülkenin birikmiş sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacağının altını çizdi.

 

 

BU CEZALARLA BU BORÇLAR KAPANMAZ

 

 

Yeşil, ekonominin freni patlamış bir kamyon gibi aşağı doğru yuvarlandığını belirterek, Pandemi sürecinden itibaren Bekçiler Kanunu, Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması Kanunu, Barolar Yasası, Sosyal Medya Düzenleme Yasası gibi kanunların hiç birinin ne kısa vadede ne de uzun vadede Türkiye’nin esas sorunlarına çözüm getirmediğini ifade ederek: “Bu düzenlemelerin hiçbiri ülkemize fayda getirmez, işsizliği çözmez, genç istihdam yaratmaz, çiftçiye destek olmaz, esnafa katkı sağlamaz” diyerek “Yurttaşlarımızın sırtına bindirdikleri vergiler ve cezalarla 18 yıllık iktidarları boyunca yarattıkları kara delikleri ve bütçe açıklarını bu tür gayri ahlaki ve antidemokratik yöntemlerle kapatmayı düşünüyorlarsa hayaller alemindeler” yorumunda bulundu.

 

 

BU İKTİDARIN EN İYİ BİLDİĞİ ŞEY BORÇ ÜRETMEK

 

 

Devletin iç ve dış borç miktarının Haziran ayında 7.6 Milyar Lira daha artarak 1 Trilyon 641.2 Milyar Lira’ya ulaştığını belirten Yeşil: “Bu iktidarın en iyi yaptığı şey borç üretmek. Yalnızca bu yılın ilk yarısında 312.5 Milyar Lira, son bir yıllık süreçte ise Hazinenin borcu 421.2 Milyar Lira artış göstermiştir. 18 yıllık süreçte Devlet Hazinesinin borcu tam 7 kat artış gösterdi. Merkez Bankası rezervlerimiz kısa vadeli borçları çevirecek durumda değil. Bir de bunun üzerine içeride birlik ve beraberliğin sağlanması gerekirken, her gün kendi ajandalarına göre ayrı bir gündem oluşturup sorunları masanın altına süpürmeye gayret ediyorlar. Medyanın tamamına yakınını kontrol ettikleri ve muhalif medya üzerinde baskı kurdukları yetmezmiş gibi, şimdi de sosyal medya üzerinden ülkenin esas gündeminin konuşulmasını istemiyorlar. Bu sabah geçen sosyal medya düzenlemesi İstibdat döneminin resmen ilanıdır. Ancak göreceksiniz, bu tür uygulamaların neticesi tarihsel süreç boyunca hep ters tepmiştir, bu sefer de ters tepecek ve toplum bu düzenlemeyi asla kabullenmeyecek” diyerek sözlerini bitirdi.