CHP’li Yedekci: Ülkemiz, yanlış politikalar sonucu giderek büyüyen taşeron sorunu ile karşı karşıya

CHP’li Yedekci: Ülkemiz, yanlış politikalar sonucu giderek büyüyen taşeron sorunu ile karşı karşıya
14 Eylül 2017 21:14

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci,  Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 450 Bin sağlıkçının atama beklerken kurumlara alınan personelin sertifika programlarında eğitim alanlar tarafından seçildiğine dikkat çekti. Yedekci, “Yüzbinlerce mağdur insanımız ve ailelerinin düşünülmesi gerekir. Hükümetin görevi insanlarımızın huzurla, mutlulukla, güven içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Üniversite mezunu işsizler ordusu mu yaratılmak isteniyor? Mademki sertifika programları yeterli görülüyor neden meslek liselerinde, yüksekokullarda ve üniversitelerde gençlerimiz sağlıkçı olmak üzere eğitim alıyor?” dedi. CHP’li Yedekci’nin soru önergesi şöyle:

 

 

Ülkemiz, hükümetin uyguladığı yanlış politikalar sonucu giderek büyüyen taşeron sorunu ile karşı karşıyadır. Bu sorunla karşı karşıya kalan meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu gençlerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık eğitimi veren kurumlar giderek yaygınlaşmakta, atama bekleyen sağlıkçıların sayısı katlanarak çoğalmaktadır. Ancak kurumlara alınan personeller lisede, yüksekokulda, üniversitede sağlıkçı olarak yetişen gençlerimiz yerine ücret ödeyerek sertifika programlarında birkaç aylık eğitim alanlar arasından seçilmektedir. 450 Bin sağlıkçı atama beklemektedir.

 

Bu bağlamda;

 

Sertifika programları sağlık sektöründe çalışmak için yeterli midir?

 

Sertifika programları yeterli ise meslek liselerinde, meslek yüksekokullarında, üniversitelerde sağlık bölümlerinde neden eğitim verilmektedir?

 

Ücret karşılığı alınan sertifikalar lise, meslek yüksekokulu ve üniversite diplomalarına eşit sayılmakta mıdır?

 

Kamu kurumlarında ve özel kurumlarda çalışan personel görevlendirilirken mezun olduğu bölüm dikkate alınmakta mıdır? Yoksa bir partiye üye olmak gibi başka aidiyetler mi aranmaktadır?

 

Atama sorunu olmasına karşın sağlık eğitimi veren kurumlar niçin giderek çoğalmaktadır? Eğer sertifika programları yeterli ise özel sağlık meslek lisesi, özel sağlık meslek yüksekokulu ve özel sağlık üniversitelerinin kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur ve öğrenci kontenjan sayıları verilirken bunlar neden dikkate alınmamaktadır?

 

Üniversite mezunu işsizler ordusu mu yaratılmak istenmektedir?Planlarınız ya da çalışmalarınız arasında Atama bekleyen 450 Bin sağlıkçının atanması var mıdır?

 

Eğer yoksa bu insanların ve ailelerinin nasıl geçinecekleri konusunda bir çalışmanız var mıdır?