CHP’li Yedekci Meclis Başkanı’nı protesto ederek Genel Kurulu terk etti

CHP’li Yedekci Meclis Başkanı’nı protesto ederek Genel Kurulu terk etti
5 Nisan 2018 16:30

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekci, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı protesto ederek genel kurulu terk etti.

 

 
Meclis genel kurulunu İsmail Kahraman’ın yönetmesi üzerine Gülay Yedekci, başkanlık divanına yürüyerek İsmail Kahraman’a “Gerek laikliğe karşı duruşunuz, gerek Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını meclisten silmeye çalışmanız, gerekse kadın sanatçılarımıza sahnede yer vermemeniz nedeniyle sizi protesto ediyorum. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının altında, onun kurduğu mecliste oturduğunuzu unutmayınız.Sizi protesto ediyorum” dedi.

 
Kadınlarımız Cumhuriyet kazanımlarına sıkı sıkıya bağlıdır

 
Protesto sonrasında açıklama yapan Yedekci, “Kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadını sahneden indirme anlayışına sahip olan, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ve resimlerini her yerden kaldırmaya çalışan, laiklik karşıtı tutumuyla tanınankişininmeclis başkanlığı görevini yürütmesini kabul etmiyoruz. Türk halkı, atasının adını ve resimlerini meclisten kaldırmaya çalışan bir meclis başkanını o koltukta görmek istemiyor. Ülkemizde tüm siyasi görüşlerdeki kadınlarımız cumhuriyet kazanımlarına sıkı sıkıya bağlıdırlar. Ve asla bu kazanımlardan vazgeçmeyeceklerdir. İktidar partisine oy veren bir kadına sorsanız; seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasını, tek başına araba kullanmasının yasaklanmasını, oy ve seçilme hakkının elinden alınmasını, mirastan eşit hak alamayacak olmasını, mülkiyet hakkının olmamasını ister mi? Asla istemez ve bunu kabul etmez. Meclisimizin verdiği bu hakları, mevcut meclis başkanı kadınların sahneye çıkmasını engelleyerek, kadınların haklarına müdahale ediyor. Kadınlarımız yaşam sahnesinde daima hak ettikleri kazanımlarla yürüyecektir. Kadın haklarının kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğiz! Meclis başkanı elim hadisenin üzerini örtmeye çalışmaktadır. Ancak halkımız gerçekleri bilmektedir” dedi.