CHP’li vekillere Meclis’te polis müdahalesi!

CHP’li vekillere Meclis’te polis müdahalesi!
5 Ekim 2017 12:57

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı bugün İçişleri Komisyonunda görüşülecek.

 

 

 

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, yasa tasarısı hakkında milletvekilleriyle görüşlerini paylaşmak için erken saatlerde Meclise geldi. Meclise girmek isteyen kadınların bir kısmı “yasaklı” oldukları gerekçe gösterilerek içeri alınmadı. Kadınlar Meclise girebilmek için bekleyişlerini sürdürürken CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Ankara Kadın Platformu üyelerinin Meclise alınmama gerekçelerini öğrenmek için Meclisin Dikmen kapısına geldi. Milletvekilleri burada yaptıkları açıklama esnasında polis müdahalesiyle karşılaştı.

 

 

 

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarı hakkında milletvekilleriyle görüşmek için sabahın erken saatlerinde Meclis önüne geldi. Meclise girmek isteyen kadınların bir kısmı engellemeyle karşılaştı. CHP Milletvekilleri konuyla ilgili açıklama yaparken, polis, milletvekilleri ve Ankara Kadın Platformu Üyelerine müdahale etti.

 

 

CHP’li Vekiller burada yaptıkları ortak açıklamada “Kadın haklarını savunmayın diye Meclis’te kadınlara giriş yasağı konuldu. Biz gidip bu karara baktık. Meclis Başkanlığı medeni kanuna sahip çıkıyor diye kadınlara giriş yasağı koydu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Medeni hakları elinden alınan bütün kadınlar Mecliste olmalıdır. Meclisin bu kararını protesto ediyoruz. Bu anlayış yakında çok eşliliği de getirir. Biz kadınlarımıza ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

dikmekadinaciklama3 dikmenkadınaciklama1 dikmenkadinaciklama2 dikmenkadinaciklama4 dikmenkadinaciklama5