CHP’li vekillerden Ankara’da saha çalışması!

CHP’li vekillerden Ankara’da saha çalışması!
26 Eylül 2020 09:25

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, okulların geç açılıyor olması nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle esnafın yaşadığı sorunlarla birlikte talep ve beklentilerinin tespit edilmesi amacıyla CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile birlikte Ankara’da Kantinciler Odası, Minibüsçüler Odası, Kırtasiyeciler Odası ve bölgede eğitim sektöründeki esnafa ziyarette bulundu. Pazar yeri ve Siteler esnafını da ziyaret eden Kaya ve Yeşil, saha çalışmasını raporlaştırarak parti grubuna iletti.

 

 

Resim1

Resim2

 

EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN NEREDEYSE ETKİLEMEDİĞİ ALT SEKTÖR KALMADI
CHP’li Yeşil, üniversitelerin uzaktan eğitime devam etmesi ve okulların açılmasında yaşanan belirsizliğin Ankara’daki esnafı olumsuz etkilediğini ifade ederek: “Eğitim sektörünün neredeyse etkilemediği alt sektör kalmadı. Kantinciler kiralarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyor, çanta satışı yapan esnafımız da okulların açılmaması nedeniyle en çok mağdur olan esnaflarımız arasında. Dedi.
2020 yılının ilk yarısında göstermelik sunulan teşvik ve desteklerin bittiğini ifade eden Yeşil, “Esnafın borçlarının vadesi geldi, kredi taksitlerinin ödenmesi isteniyor ancak esnaflarımız satış yapamadan ekonomik çark nasıl dönecek diye düşünen bir siyasi iktidar olmadığı için mağduriyetler katlanarak büyümeye devam ediyor” yorumunda bulundu.

Resim3

Resim4

ANKARA’DA 1100 KANTİNCİ NEREDEYSE BİR YILDIR SİFTAH YAPAMADI
Ankara Kantinciler Odası’nı ziyaret eden Yeşil, “Mart ayından beri bir kuruş kazanç sağlayamadan ev geçindirmeye çalışan kantinciler, birikimlerini tükettikleri gibi kredi borçları nedeniyle önlerini göremiyorlar. Ankara genelinde 1100 kantinci esnaf ve emekçimiz mağdur.” dedi.

Ardından Ankara Kırtasiyeciler Odası’nda temaslarda bulunan Heyet, Ankara genelinde 900 kırtasiye esnafının pandemi sonrasında yaşanan bu olumsuz süreçten doğrudan etkilendiğinin altını çizdi. Kırtasiye esnafının eylül ayı en yüksek satış yaptıkları ay olmasına rağmen okulların kapalı olması ve yalnızca birinci sınıf öğrencilerinin okula devam edebilmesi nedeniyle yüzde doksan beş oranında gelir kaybına uğradıkları düşünülüyor.

Resim5

Resim6