CHP’li vekile TBMM’de Dev-Lis için polis engeli

CHP’li vekile TBMM’de Dev-Lis için polis engeli
31 Ağustos 2016 16:49

İsmail Kahraman’ın Che Guevara’ya yönelik sözlerinin ardından Che tişörtlü çocuklarla Meclis’e girmek isteyen CHP’liye müdahale edildi.

 

 

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara’yı “Eşkıya” sözleriyle eleştirmesinin ardından TBMM Katip Üyesi CHP’li Ali Haydar Hakverdi, TBMM’de ‘Devrimci Liseliler’ grubuyla basın açıklaması yapmak istedi. CHP’li Ali Haydar Hakverdi’ye polisler engel oldu.

 

 

 

CHP’Lİ HAKVERDİ GETİRDİ

 

 

 

Dev-Lisliler, Hakverdi’nin ziyaretçileri olarak TBMM yerleşkesine girdiler. TBMM Ana Bina’da güvenlik önlemlerini artıran emniyet görevlileri, liseli gençlerin ana binaya girişine izin vermedi.

 

 

 

 

 

POLİS ENGEL OLDU

 

 

Hakverdi de basın açıklamasını ana binanın Basın Kapısı girişinde yapmak istedi. Bu sırada Hakverdi’nin danışmanında bulunan ve üzerinde Che fotoğrafı bulunan tişörtleri giymek isteyen gençlere polisler engel oldu.

 
HAKVERDİ POLİSLERİ DURDURMAYA ÇALIŞTI

 

 

 

Emniyet görevlileri, gençlerin elinden tişörtleri toplarken CHP’li Hakverdi de engel olmaya çalıştı. Polisler tişörtleri gençlerden topladılar. Hakverdi’nin itirazlarına karşı Emniyet yetkilileri, “Külliyede olmaz, Külliye içinde izin veremeyiz” diyerek gençlere engel oldular.

 

 

Tişörtleri vermek istemeyen gençler ve Hakverdi ile polis arasında bir süre tartışma yaşandı. Önlem olarak Basın Kapısı’na çağrılan Sivil Savunma ekibinden itfaiyeciler de olaya müdahale ederek gençlerin elinden tişörtleri topladılar.