CHP’li vekilden flaş iddia: Roketlerin Türkiye içinden ateşlenme ihtimali var

CHP’li vekilden flaş iddia: Roketlerin Türkiye içinden ateşlenme ihtimali var
23 Ocak 2018 19:23

CHP Hatay Milletvekili Dudu, Reyhanlı’ya yapılan roket saldırıları için son dakika flaş bir iddia ortaya attı. Dudu, roketlerin teröristler tarafında Türkiye sınırları içerisinden atılmış olabileceğini öne sürdü.

 

 

DHA

 

CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İlçe Başkanı Fatih Turan ile birlikte, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde roket saldırısında yaralananları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutan vekili ve belediye başkanı ile görüşmelerde bulunan Dudu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Reyhanlı’ya atılan roketler için flaş bir iddiada bulundu.

 

 

Harekata tam destek verdiklerini söyleyen Dudu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

“Yetkililerden aldığımız bilgiye göre atılan roketler Katyuşa. Bu roketlerin menzili 12 kilometre. Ve buradan (Reyhanlı kent merkezi) Suriye sınırı yani Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Yine aldığımız bilgiye göre, saldırının daha önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından bir yerden yapıldığı bilgisi bize verildi. Yani saldırının terör örgütü tarafından yapıldığı noktasında şüphe yok ancak, Suriye’den değil, Reyhanlı kırsalından önceden hazırlık yapılmak suretiyle bu saldırının yapıldığı ve roketlerin oradan ateşlendiği bilgisi bize ulaştı. Bu da ciddi ve dikkate alınmaya değer bir bilgidir. Bu noktada hükümetin, devletin gerekli tedbirleri alacağını ve üzerine düşeni yapacağına inanıyorum” diye konuştu.