CHP’li vekil ve PM üyeleri için ‘Tutum Belgesi’

CHP’li vekil ve PM üyeleri için ‘Tutum Belgesi’
17 Mart 2018 09:46

CHP’de Olağan ve Tüzük Kurultayını geride bırakılmasının ardından parti içi disiplin konusunda düğmeye basıldı. Kamuoyuna yapılacak açıklamalar ve TV Programlarına katılım konusunda parti yönetimi milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin uyacakları kriterler konusunda bir ‘tutum belgesi’ yayınlacağı ortaya çıktı.

 

 

CHP’de bir ay süreyle yapılan üst üste kurultayların ardından partinin enerjisinin içeriden dışarıya yöneltmek için disiplin konusunda bir dizi seri kararlar alma kararı aldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tüzük Kurultayı’nın açış konuşmasında yaptığı, “Parti içi demokrasi disipline uymayacağız anlayışına izin vermez. ‘Efendim ben milletvekili seçildim ne demek efendim grup iç yönetmeliği, ona da uymuyorum ben istediğim televizyon kanalına çıkarım, istediğim gibi konuşurum…’ Konuşamazsın arkadaş. Bugüne kadar ses çıkarmadım, bundan sonra izin almadan çıkıyorsa kusura bakmasın bu partide yeri yoktur” çıkışının ardından düğmeye basıldı.

 

Parti içi disiplin konusunda kararlı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, disiplinli bir örgüt ve partide tek ses konusunda düğmeye bastığı ve yeni dönemde özellikle milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin partide tek ses çıkarması için uyacakları kurallar konusunda bir ‘tutum belgesi’ hazırlanması için talimat verdiği öğrenilidi.

 

 

UYMAYAN DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK

 
Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda hazırlanacak tutum belgesinin en kısa zamanda milletvekili ve PM üyelerine dağıtılacağı öğrenildi. Tutum belgesi doğrultusunda bundan sonra parti yönetiminden izin almadan açıklamalar yapılamayacak ve televizyon programlarına çıkılamayacak. Parti yönetiminin yayınlayacağı ‘tutum belgesine’ uymayan kim olursa olsun hakkında hemen disiplin işlemi başlatılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Olağan ve Tüzük Kurultayımızı yaptık. Artık disiplinli ve özgüveni yüksek bir örgütle seçimlere hazırlanma zamanı. Parti içi tartışmaları bir kenara bırakacağız ve 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Herkes buna uyacak” talimatını verdiği öğrenildi.