CHP’li vekil Rasim Ozan Kütahyalı’yı mahkum ettirdi!

CHP’li vekil Rasim Ozan Kütahyalı’yı mahkum ettirdi!
12 Eylül 2019 11:57

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, yandaş yazarların korkulu rüyası haline geldi. Tanal, Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ülke TV programcısı Turgay Güler’in ardından Sabah gazetesinin eski yazarı ve “Kusturmalı Boşnak s…” ifadesiyle Boşnaklara hakaret ettiği için Beyaz TV’deki program kadrosundan çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı’yı da mahkum ettirdi.

 

 

KÜTAHYALI’YA 14 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

 
Beyaz TV’de canlı olarak yayınlanan “Dinamit” adlı programda Kütahyalı’nın tehdit, küfür ve hakaret dolu sözlerine maruz CHP’li Tanal’ın suç duyurusu üzerine İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Kütahyalı, 14 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

 

 

İSTİNAF BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

 
Karara itiraz eden Kütahyalı’nın avukatları, istinaf başvurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi, Kütahyalı’nın istinaf başvurusunu reddederek yerel mahkemenin kararını onadı. Böylece Kütahyalı, 14 bin liralık adli para cezasını ödemekten kurtulamadı.

 

 

TANAL KÜTAHYALI’NIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR: BU SEFER TAZMİNAT DAVASI AÇTI

 
Ceza davasının sonuçlanmasının ardından Tanal, bu sefer de kendisini tehdit edip küfür ve hakaretler savuran yandaş Kütahyalı’ya karşı İstanbul Anadolu 25. Asliye Mahkemesi’nde 10 bin liralık manevi tazminat talebiyle dava açtı.

 

 

KÜTAHYALI YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ: DURUŞMADAN KAÇTI

 
Tazminat davasının duruşması bugün görüldü. CHP’li Tanal, duruşmada hazır bulundu. Ancak Rasim Ozan Kütahyalı, yargılandığı diğer davalarda olduğu gibi bugünkü duruşmaya da katılmadı. Duruşmada söz alan Tanal, talepleri doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kütahyalı’nın avukatı Engin Dilmaç ise müvekkilinin tazminat ödenmesini gerektiren bir eylemi olmadığını savundu. Mahkeme hakimi, duruşmayı 8 Ekim 2019 tarihine erteledi.

 

 

TURGAY GÜLER İTİRAZSIZ PARAYI ÖDEDİ

 
Sunuculuğunu yaptığı Ülke TV’deki programda Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini ‘terörist cenazesi’ olarak niteleyen ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” sözleriyle hedef alan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin TL tazminata mahkum edilmişti. Güler ve Ülke TV, karara hiçbir itirazda bulunmadan Tanal’ın banka hesabına para cezası tutarını yatırmıştı.