CHP’li vekil paylaştı, AKP’li belediye çöpe koştu!

CHP’li vekil paylaştı, AKP’li belediye çöpe koştu!
10 Ağustos 2020 11:08

Vatandaşların şikayetine rağmen köy meydanındaki çöp yığınını görmezden gelen AKP’li Akçakale Belediyesi, CHP’li Tanal’ın paylaşımı sonrası apar topar köye ekip gönderdi. Pazar günü çöpler toplandı.

 

 

CHP’li Tanal’ın yorumu “Keşke Mahmut Tanal gündeme getirdi diye değil de göreviniz gereği önceden çöpleri toplasaydınız” şeklinde oldu.

Şanlıurfa’da Büyükşehir Kanunu’yla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde belediyelerin çöp toplamaması tepki topluyor.

Köylerdeki çöp yığınları, etrafa yayılan koyu ve çöp yığınlarının sağlık açısından oluşturduğu risk Şanlıurfalıları isyan ettiriyor.

 

 

TANAL “BELEDİYEYİ GÖREN YOK” DEDİ

 

 

CHP’nin Şanlıurfa kökenli vekili Mahmut Tanal ise Akçakale’nin Sevimli Mahallesi’nde caminin yakınındaki çöp yığınına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, “Şanlıurfa’da mahalleye dönüşen köylerde çöp toplanmıyor. Bu utandıran manzara Akçakale’ye bağlı Sevimli Mahallesi’nden. Meydan çöp yığınıyla dolu. Bir konteyner bile konulmuyor. 340 haneli mahallede çöp kokusundan durulmuyor. Mahallede altyapı sıfır. Belediyeyi gören yok” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

 

BELEDİYE EKİPLERİ APAR TOPAR ÇÖP TOPLAMAYA GİTTİ!

 

 

CHP’li Tanal’ın Cumartesi akşamı yaptığı paylaşımın ardından AKP’li Akçakale Belediyesi ekipleri, dün Sevimli Mahallesi’ne giderek meydandaki çöpleri topladı.

Mahallede çöp temizliği yapıldığı anlara ait fotoğraflar belediyenin Facebook hesabından paylaşılarak, “Belediyemiz temizlik işlerine bağlı ekipler Sevimli kırsal mahallesinde mesai mefhumu gözetmeksizin mahallenin muhtelif yerlerinde bulunan çöpler iş makınaları ile temizlenerek mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk” ifadeleri kullanıldı.

 

 

“KEŞKE MAHMUT TANAL GÜNDEME GETİRDİ DİYE DEĞİL DE…”

 

 

Mahalledeki temizlik sonrası Tanal, yeni bir mesaj atarak, “Dün akşamki paylaşımımızdan sonra Akçakale Belediyesi, Sevimli Mahallesi’ndeki çöpleri topladı. Keşke Mahmut Tanal gündeme getirdi diye değil de göreviniz gereği, Urfa halkı için önceden çöpleri toplasaydınız” dedi.

Tepkisi üzerine Pazar günü apar topar mahalleye ekip göndererek çöpleri toplamak zorunda kalan belediyenin açıklamasıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığına dikkat çeken Tanal, “Mesai mefhumu gözetmeksizin’ ifadesiyle de halkı yanıltmayın” yorumunu yaptı.

 

Akçakale sevimli mahallesi çöp paylaşımı

 

 

 

Akçakale Belediyesi Sevimli çöp mesaj