CHP’li vekil Gökçek’i parselinden yakaladı!

CHP’li vekil Gökçek’i parselinden yakaladı!
28 Eylül 2017 10:30

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 100 futbol sahası büyüklüğündeki Hazine arazisini istimlak etti. Kavşak yapılacağı gerekçesiyle istimlak edilen 519 dönümlük arazi için Bakanlar Kurulu tarafından inşaat izni verildi.

 

 

 

 

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN/Birgün

 

 

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın FETÖ’ye Ankara’yı ‘parsel parsel’ sattığını iddia ettiği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş gibi istifa ettirileceği ya da hastalık gerekçesiyle istifa edeceği iddiaları gündeme taşınırken, Ankara’da çok kıymetli bir arazi Hazine’den belediyeye geçti.

 

Hazine’den belediyeye devir
Ankara’nın üst gelir grubunun yaşadığı Ümitköy-Çayyolu bölgesinin hemen yanında bulunan 519 dönümlük arazi Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Hazine’ye ait olan arazideki beş parselin, Büyükşehir B elediyesi ile gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşım esasına göre inşaat sözleşmesi yapılarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

 

Ümitköy Kavşağı, Zırhlı Birlikler, Şaşmaz Yolu, Sabancı Bulvarı ile Eskişehir Yolu arasında bulunan ve 100 futbol sahasına yakın büyüklüğe denk gelen alanın, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayında oyçokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Şehir Hastaneleri Yol Projesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı (KDGPA) olarak öngörüldüğü belirtildi.

 

Zırhlı Birlikler arazisinden geçerek, Bağlıca ve Sabancı bulvarlarını birleştiren yol için bağlantı kolları ve kavşak çalışmaları yapılması kararı alınan parsellerin kavşak çalışmasının dışında kalan kısımlarının, hangi amaçla değerlendirileceğinin Büyükşehir Meclisi’nde alınacak imar plan değişikliği kararından sonra belirleneceği ifade edildi.

 

‘Masum olduğuna inanmıyorum’

 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Bakanlar Kurulu kararında “hasılat paylaşımı esasına göre inşaata açılacağı” bildirilen arazi devrine yönelik, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 519 dönümlük arazi devrinin kamusal ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapıldığına, masum görülebilecek bir şey olduğuna inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Devir işleminin birilerine güç biriktirmek ve rant aktarmak üzerine yapılmış olabileceğinin altını çizen Emir, “Süreci dikkatli takip etmek gerekir. Özellikle en son noktada kimin eline geçeceği, hangi grupların orada tasarruf hakkı elde edeceğini izlemek gerekir” diye konuştu.

 

‘Gökçek, Saray’a mesaj veriyor’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘istifası’nın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de istifaya zorlanacağı iddiaları gündemdeyken böyle büyük çaplı bir arazinin belediyeye devrinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Emir, Saray’ın ATO seçimleri üzerinden Gökçek’e mesaj verdiğini kaydederek, “Gökçek de kendince Saray’a mesaj veriyor” dedi.

 

‘Takipçisi olacağız’
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ise, 519 dönümlük bir alanın kavşak çalışması için çok fazla olduğunu ve kararın masum olmadığını vurgulayarak, “Belirtildiği gibi sadece yol ve kavşak çalışması yapılacağını düşünmüyorum. Geri kalan alanın ranta açılacağını düşünüyorum. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.