CHP’li Usluer’den Diyanet’e tepki: Çocukların eğitimi üzerine düşünmüyorlar da…

CHP’li Usluer’den Diyanet’e tepki: Çocukların eğitimi üzerine düşünmüyorlar da…
3 Ocak 2018 15:54

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “kızlar ve erkekler buluğ çağına geldiklerinde evlenebilirler” açıklamasına sert tepki.

 

 

Usluer, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine de değinerek bu açıklamanın utanç verici olduğunu belirtti. Usluer, “Yıllardır bu ülkede çocuk gelinler olmasın diye mücadeleler veriliyor. Bu konu üzerinde çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu konuya toplumsal bir tepki mevcut. İktidar vatandaşın bu konuda hassasiyetini bile bile kan donduran uygulamaları hayata geçirip, devletin bir kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına yol yapmıştır. Eğer müftülere nikah kıyma yetkisi verirseniz çocuk gelinler sorunu büyüyecektir derken işte tam da bunu kastediyorduk. Aradan çok zaman geçmeden asıl amaçlarını deklare etmekten geri durmadılar. Bizim çocuklarımız üzerinde böyle çirkin çağdışı fikirler atacaksınız bir de bunu devletin kurumunda çalışan insanlar yapacak. İşin korkunçluğuna bakar mısınız?

 

 

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÜZERİNE DÜŞÜNMÜYORLAR DA…

 

 

Biz kız çocuklarının okuma oranı nasıl yükselir diye düşünüp çabalarken bu zihniyet evlatlarımızı çocuk yaşta evlendirmeye özendiriyor. Çocukların eğitimi, sağlığı hakkında konuşmaları gerekenler onları çocuk yaşta nasıl evlendiririzin derdinde. Diyanet konuyla ilgili tekrar bir açıklama yapıp geri adım attı çünkü toplum anında tepkisini koydu, tıpkı tecavüzü aklama yasasında olduğu gibi doğal bir reaksiyon gösterdi. Bu çok önemli. Toplum böyle vicdan kanatan söylemelere tahammül etmez ve tepkisini gösterir. Biz, bu ülkenin geleceği için, aydınlığı için çabalayan insanları var oldukça bu karanlık zihniyet asla amacına ulaşamayacaktır. Toplum vicdanı çocuklarımız için harekete geçmiştir!” dedi.