CHP’li Usluer: Biz tüzük kurultayında ne değişsin istediysek, bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz

CHP’li Usluer: Biz tüzük kurultayında ne değişsin istediysek, bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz
27 Temmuz 2018 17:08

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP PM üyesi Gaye Usluer, CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama yaptı.

 

 

 

CHP’de kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı. CHP’li Yaşar Tüzün, “Islak imzalı bize ulaşan belge sayısı 559’dur. Kurultay isteyen ve bu beyanını noterden belgeleyerek fotoğrafını gönderenlerle birlikte imza sayısı 628’e ulaşmıştır.” dedi.

 

Gaye Usluer’in açıklamalarından satırbaşları:

 

“İmzaların tamamlandığı yönünde açıklamamızı yapmıştık. Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar imzaların toplanmaya devam edeceğini duyurmuştuk. Ancak medyada çok farklı haberlerin dolaşıyor olması, dün de 81 ili temsil etmeyen, yarısı kurultay delegesi olmayan il başkanlarımızın Ankara’da toplanmaları, ardından 129 milletvekilinin beyanının açıklanması bizi bu açıklamayı yapmaya itti.

 

Mesele Genel Başkanlık meselesi değil, mesele o koltukta kim oturacak meselesi değil.

 

9-10 Martta yapılan tüzük kurultayında neye karşı çıktıysak, hepsini demokrasi anlayışıyla yerine getirelim diye karşı çıktık. 9-10 Mart’ta oradaki önergelerimiz kabul edilmiş olsaydı, bizden umut bekleyen herkesin içi rahat olacaktı. Biz tüzük kurultayında ne değişsin istediysek, bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

 

Yoldaşlık hukukunun temeli sevgi ve saygıdır. Ama en önemlisi ‘ortak ideoloji’ye inanmaktır. Bunu hep birlikte tesis edeceğiz. Bunu bu ülkede demokrasi isteyen herkesle birlikte başaracağız.”