CHP’li Ünsal: Cumhurbaşkanının 2 Sarayına giden parayla 3.5 milyon, Şehir Hastanelerinin 1 yıllık kira bedeliyle 45 milyon aşı alınabilirdi

CHP’li Ünsal: Cumhurbaşkanının 2 Sarayına giden parayla 3.5 milyon, Şehir Hastanelerinin 1 yıllık kira bedeliyle 45 milyon aşı alınabilirdi
23 Ocak 2021 10:38

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

 

 

TBMM’de basın toplantısı yapan CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Meclis çalışmalarında AKP ve MHP oylarıyla reddedilen muhalefet tekliflerini sıralayarak “Türkiye’de yalana, dolana, kandırmacaya dayalı bir sistem kuruldu” dedi.

Cumhurbaşkanlığının “adı açıklanmayan ülkelere” 603 milyon yardım göndermesini eleştiren Ünsal, “Vatandaşlar çöpten ekmek topluyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ona buna yardım ettim diye övünüyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“3 milyon aşı getirebildiler hala yalan peşindeler”

 

 

CHP’li Dr. Servet Ünsal, Hükümetin aşı konusunda başarısız olduğunu, Türkiye’nin ihtiyacının 140 milyon doz olmasına rağmen sadece 3 milyon aşının getirilebildiğini vurgulayarak “Hala yalan peşindeler” dedi.

Aşılama hızını da eleştiren Ünsal, ilk günlerde hastanelerde sağlık çalışanlarına yapılan aşılar nedeniyle bu sayılara ulaşılabildiğini belirtti ve “Asıl aşılama hızını vatandaşlarda göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“Brezilya ve Endonezya’nın 10 dolara aldığı aşıyı Türkiye 30 dolara alıyor”

 

 

Türkiye’nin aldığı Coronavac aşılarının fiyatlarının ne kadar olduğu sorularının yanıtsız kaldığını ve Hükümetin bu konuda açıklama yapmadığının altını çizen CHP’li Ünsal, “Brezilya ve Endonezya’nın 10 dolara aldığı aşıyı biz 30 dolara alıyoruz” iddiasında bulundu.

 

 

“Cumhurbaşkanının 2 Sarayına giden parayla 3.5 milyon, Şehir Hastanelerinin 1 yıllık kira bedeliyle 45 milyon aşı alınabilirdi”

 

 

Türkiye’deki aşı miktarının yetersizliğini dile getiren CHP Milletvekili Servet Ünsal, aşıya verilmesi gereken paranın Cumhurbaşkanlığı Saraylarına ve Şehir Hastanelerine gittiğini belirterek “Cumhurbaşkanının Marmaris ve Ahlat’taki 2 sarayına 1 yılda harcanacak parayla üç buçuk milyon doz aşı alınabilirdi, oturduğu Saray’ın günlük masrafı olan 10 milyonla günde 45 bin doz aşı yapılabilirdi, Şehir Hastanelerine 2021’de verilecek kira 10 milyar lira kira bedeliyle 45 milyon aşı alınıp gereken tüm nüfusun tamamına yakınına aşının ilk dozu yapılırdı. Ama Saray Hükümeti, tercihini aşı yerine lükse, şatafata, saraylara kullandı.” dedi.

 

“Sosyal Devletin gereğini yapın, GSS mağduriyetini bitirin”

 

 

CHP Ankara Milletvekili Ünsal, Genel Sağlık Sigortası borcundan dolayı vatandaşların sağlık hizmeti alamadığını ve hastane kapısından döndüğünü belirterek “Sosyal Devletin gereğini yapın, GSS mağduriyetini bitirin. Halkına temel hakkı olan sağlığı bile sağlayamayan bir iktidarın o koltukta oturmasına şaşırmamak elde değil” ifadelerini kullandı.

 

“Siyasetçilere, gazetecilere, muhaliflere yönelik yaşanacak saldırıların sorumlusu Saray’dır, AKP’dir, MHP’dir”

 

Son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik gerçekleşen saldırılara değinen Ünsal, AKP-MHP ve saldırılar karşısında net tavır almayan siyasilerin ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirterek “Bahçeli, siyasi lider olarak tansiyonu düşürmesi gerekirken aksine gazeteciler Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’u hedef gösterdi. Bu batağı gören AKP’nin, Bahçeli dışı siyaset yapma isteğini görüyorum ama Bahçeli böyle davranarak AKP’nin uzaklaşmasını engellemek istiyor. Siyasetçilere, gazetecilere, muhaliflere yönelik bundan sonra yaşanacak saldırının sorumlusu Saray’dır, AKP’dir, MHP’dir.” dedi.