CHP’li Tüzün: Özgür ve bağımsız bir ülkede yaşayabilmek için gözünü kırpmadan şehit düşenlerin büyük mirasına sahip çıkmalıyız!

CHP’li Tüzün: Özgür ve bağımsız bir ülkede yaşayabilmek için gözünü kırpmadan şehit düşenlerin büyük mirasına sahip çıkmalıyız!
31 Mart 2020 12:10

2.İnönü Zaferi’nin 99.yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün bir mesaj yayınladı. Tüzün: “Vatan uğruna binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış Metristepe, derin bir ruhtur” dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi

 

 

Bugün 99. yıldönümünü kutladığımız İnönü zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşımızın en önemli kilometre taşlarından biridir.

Bu zafer, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir devlet kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak uğruna verilen mücadelede ulusumuzun kaderinin değiştiği dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal’in, “Siz Metristepe’de sadece düşmanı değil, milletimizin makus talihinin de yendiniz” dediği bu zafer, milletimizin vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda neleri başarabildiğinin ders alınması gereken örneklerinden biridir.

Vatan uğruna binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış Metristepe, derin bir ruhtur.

Bizlere, özellikle de Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlere düşen görev, bu ruha sahip çıkmak, savaştan dersini alıp, barışı korumaktır.

Bizlere düşen görev, özgür ve bağımsız bir ülkede yaşayabilmemiz için gözünü kırpmadan şehit düşenlerin o büyük mirasına sahip çıkmaktır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif’in “Bastığın yeri toprak deyip geçme tanı” dediği, her karışında kefensiz şehitlerimizin yattığı Metristepe, tam da bu sözlerin gerçeğe dönüştüğü yerdir.

Bu toprakların Milli Park İlan edilmesi o mirasa sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bağımsız, demokratik, laik bir ülkeyi miras bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı için dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmeden seve seve canını veren tüm şehitlerimize rahmet diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.