CHP’li Tüzün: Gazeteciler, ancak ‘Özgür Basın’ çatısı altında verimli çalışabilir

CHP’li Tüzün: Gazeteciler, ancak ‘Özgür Basın’ çatısı altında verimli çalışabilir
9 Ocak 2020 12:49

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’Değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum’’ dedi.

 

 
Mesajında, basın mensuplarının toplumsal hayattaki önemine değinen Milletvekili Yaşar Tüzün, ayrıca gazetecilerin özgür bir şekilde çalışabilmesine değindi.

 

 
Gazetecilerin, ancak ‘Özgür Basın’ çatısı altında verimli çalışmalara imza atabileceğine vurgu yapan Milletvekili Yaşar Tüzün, ‘’Öncelikle başta ilimizdeki gazetecilerimize çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Halkın doğru haber alma hakkı çerçevesinde mesleklerinin gereği olarak eleştirel haberler yapan basın yayın kuruluşları, maalesef hak etmedikleri bir durumda olduğunu ifade ediyorum. Bütün baskılara rağmen gazetecilikten vazgeçmeyenler ise, bir yandan haklarında açılan davalarla baskı altına alınıyor ve yasal bir şekilde kazandıkları hakları ellerinden alınarak insani yaşam koşullarından uzaklaştırılıyor. Böyle bir dönemde ulusal ve yerel medyamız adına başta ilimizde olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinde her türlü zor koşullara rağmen sorumluluk bilinciyle, gerçekleri objektif şekilde halkımıza sunmaya çalışan, tarafsız, güvenilir, özgür habercilik anlayışıyla görev yapan tüm basın mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.