CHP’li Tutdere’nin önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi!

CHP’li Tutdere’nin önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi!
28 Temmuz 2020 11:14

TBMM Kâtip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE’nin PIKTES Öğretmenlerinin kadroya geçirilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine Bakanlık “Kadro Yok” cevabı verdi.

 

 

YAKLAŞIK 4 BİN PIKTES ÖĞRETMENİ VAR

 

 

Bakanlığın cevabına göre Türkiye genelinde 2 bin 298 okulda 2 bin 186 Sınıf Öğreticisi, 857 Türkçe Öğreticisi, 502 Türk Dili ve Edebiyatı Öğreticisi, 374 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğreticisi, 35 Arapça Öğreticisi olmak üzere toplam 3 bin 954 PIKTES Projesi kapsamında istihdam edilen öğretmen bulunmaktadır.

 

 

PIKTES ÖĞRETMENLERİNE MOBBİNG UYGULANMIYOR!

 

 

Verdiği yazılı soru önergesiyle PIKTES Öğretmenlerinin kadrolarının olmadığını ve bu nedenle sorunlar yaşadığını dile getiren Tutdere’nin “Kadroları olmadığı için iş güvenceleri bulunmayan PIKTES öğretmenlerinin görev yaptıkları yerlerde mobbinge maruz kalmalarının önlenmesi için yürütülen bir çalışmanız var mı?” sorusuna bakanlık, kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığını, mobbing kapsamında değerlendirilebilecek bir davranışa mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlerin yapıldığı yanıtını verdi. Yanıtı değerlendiren Tutdere “4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında kendileriyle imzalanan Belirli Süreli İş Sözleşmesi kapsamında işçi olarak çalıştırılan ancak disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olan öğretmenlerimiz işsiz kalma korkusuyla mobbinge karşı herhangi bir şikayette bulunabilme lüksüne maalesef sahip değildirler. Bu nedenle bakanlığın ‘herhangi bir şikayet bulunmamaktadır’ söylemi PIKTES Öğretmenlerinin mobbinge maruz kalmadığı anlamına gelmiyor.” şeklinde konuştu.

 

KADROYA GEÇMELERİ MÜMKÜN DEĞİL!

 

 

Tutdere’nin “4 yılı aşkın süredir öğretmenlik gibi kutsal bir görevi ifa eden PIKTES öğretmenlerinin iş güvencelerinin sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının düzenlenmesi için kadro verilmesi yönünde Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? PIKTES Öğretmenlerine kadro verilecek midir?” sorularına Bakanlık, “PIKTES kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak atanması mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda mümkün olamamaktadır.” yanıtını verdi. Tutdere, Bakanlığın tutumunun PIKTES öğretmenlerinin emek ve mesailerine haksızlık olduğunu ve PIKTES öğretmenlerinin yaşadıkları sorunların ve mağduriyetlerin giderilmesi için bir an evvel kadroya geçirilmeleri ve bu konuda Bakanlıkça gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.

 
Ayrıca gerekli yasal çalışmalar yapılıncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi.