CHP’li Tutdere: Yargıda reforma gerek yok, talimat vermeyin yeter!

CHP’li Tutdere: Yargıda reforma gerek yok, talimat vermeyin yeter!
28 Kasım 2020 11:18

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, ekonomide, yargıda yaşanan sorunların nedeninin “ucube rejim” olarak adlandırdığı başkanlık sistemi olduğunu söyledi. CHP’li Tutdere, “Yargıda reforma gerek yok, yargıya talimat vermeyin yeter” dedi.

 

 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda 238 Sıra Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına söz aldı. TBMM Kâtip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, son günlerde kamuoyunda iktidarın yargı reformundan, ekonomik anlamındaki reformlardan bahsettiğini hatırlatarak iktidar sıralarına seslendi.

 

 

YARGININ BU HALDE OLMASININ NEDENİ UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİ

 

 

Tutdere, “Daha önce de Yargı Strateji Belgesi adı altında buraya çok paket getirdiniz, bu Meclisi sabahlara kadar çalıştırdınız, hepimiz birlikte çalıştık, bu paketler çıktı. Ne oldu? Ekonomi mi düzeldi? Yargı mı düzeldi, yargıya olan güven mi düzeldi? Düzelmedi! Demek ki burada bir sorun var. Kanunları değiştirmekle bu sorun çözülmüyor. Bu memlekette bu sorunlar yaşanıyorsa en büyük sebebi: Sizin bu ülkenin başına getirmiş olduğunuz bu ucube rejimdir, bu başkanlık sistemidir” dedi.
YARGIDAN ELİNİZİ ÇEKİN

 

 

Yargıda reforma gerek olmadığının altını çizen Tutdere, şöyle devam etti:

Anayasa’mızda ve bütün kanunlarda aslında yeteri kadar düzenleme var. Yargının düzelmesi için sizin yapmanız gereken tek bir iş var: Yargıya talimat vermekten vazgeçeceksiniz. İnanın, talimat vermeyin, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan yargıçlar olmayacak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını tanımayan yargıçlar olmayacak, hepimizin utandığı kararlara imza atan yargıçlar olmayacak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ve Anayasa Mahkemesinin tahliye kararlarına rağmen tutuklamanın devamına karar veren yargıçlar olmayacak. Yapmanız gereken tek bir şey var, yargı üzerindeki elinizi çekin, ondan sonra göreceksiniz ki yargı tıkır tıkır işleyecek ve milletimiz bu kadar sorun ve problemle de uğraşmak zorunda kalmayacak.” dedi.