CHP’li Tutdere: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına soruyorum: 128 milyar doları kime sattınız?

CHP’li Tutdere: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına soruyorum: 128 milyar doları kime sattınız?
4 Mart 2021 10:29

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında milyonlarca yurttaşın işsizlik ve yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi verdiğinin altını çizerek, iktidara “128 milyar dolara ne oldu?” sorununu yöneltti.

 

 

“Kötü Ekonomi Yönetimi Yüzünden Milyonlarca Vatandaşımız Yoksulluğun Pençesinde Kıvranıyor”

 

 

Yaşanan ekonomik kriz ve kötü ekonomi yönetimi yüzünden milyonlarca yurttaşın geçim sıkıntısı çektiğini ve yoksulluğun pençesinde kıvrandığını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Türkiye’de 10 milyondan fazla işsiz, milyonlarca yoksul ve çöplerde ekmek toplayan milyonlarca vatandaşımız var.” dedi.

 

 

“Bu İşlemde Kimin İmzası Var”

 

 

Tutdere, “Buradan 10 milyon işsiz, milyonlarca yoksul, takibe düşen çiftçiler, kirasını ödeyemeyen emekliler, kredi borcunu ödeyemeyen esnaflar, tableti olmayan milyonlarca öğrenci, gençlerimiz, kadınlarımız adına 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adına soruyorum: 128 milyar doları kime sattınız, kaça sattınız, ne zaman sattınız? Bu işlemi hangi yöntemle yaptınız? Bu işlemde kimin imzası var? “ ifadelerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık kayıp döviz rezerviyle alakalı olarak iktidara sorular yöneltti.