CHP’li Turpcu listeleri değerlendirdi: En çok Zonguldak kazanacak!

CHP’li Turpcu listeleri değerlendirdi: En çok Zonguldak kazanacak!
22 Mayıs 2018 14:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP ve Zonguldak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Cüneyt Özfidan’ın haberine göre, milletvekili adaylığı listesinde yer almayan Şerafettin Turpcu, CHP’de 14 milletvekili arkadaşı ile birlikte Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Adayı olması için mücadele ettiklerini belirterek “Türkiye’de sistem değişti, Başkanlık sistemi geldi. Bundan sonra yapılacak olan CHP’nin Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkartacağı adaydı. Bu sistemde Erdoğan’ın karşısına çıkması gereken adayın Muharrem İnce olduğunu 14 milletvekili arkadaşımızla destekleyen ve milletvekili adaylığımız da dahil her şeyimizi kenara bırakan bir süreç izledik. Cumhurbaşkanlığının ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çoğunluğunun alınmadığı bir milletvekilliğinin öneminin az olduğunu fark ettik. Bunları tespit ettik ve esas özverili olan bu 14 arkadaşımızla mücadele ettik. Partimiz de bizim düşüncemize geldi ve Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarttı” dedi.

 

 

“LİSTE PARTİMİZİNDİR, CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

 

 

CHP’de milletvekillerinin belirlenmesinde ön seçimlerin olması gerektiğini ancak mevcut liste için en iyi şekilde çalışacaklarını belirten Milletvekili Turpcu, “Dünyanın en demokratik ülkelerinde, modern demokrasinin olduğu ülkelerde milletvekilleri ön seçimlerle belirleniyor. ABD’de 1 yıl boyunca eyaletler ön seçimler yapılmaktadır. Ülkemiz de 12 Eylül 1980 yılına kadar böyleydi. Rahmetli Bülent Ecevit ön seçimlerle hep seçildi. 12 Eylül’de siyasi partiler yasası değiştirildi ve partilerin tüzüğüne bağlandı. Bu süreçte partimiz süre yeterli olmasına rağmen ön seçim yapmadı. Değişen bir rejimde partimiz tarafından bir milletvekili listesi hazırlanmıştır. Buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Sonuçta bu bizim partimizin listesidir. Ben ve arkadaşlarım bu listeden en çok milletvekilinin çıkması için mücadele edeceğiz. Bu seçim döneminde ben zamanımın çoğunluğunu Zonguldak ve ilçelerinde arkadaşlarımızla birlikte çalışarak geçireceğim, bir kısmını da Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ile çalışarak geçireceğim. İnşallah bu 16 yıllık AKP dönemini birinci turda olmazsa 2’inci turda sona erdireceğiz. 2’inci tura kaldığımız halde bütün demokratik partiler bizim etrafımızda toplanacaklar. Bunun olacağına inanıyorum. Biz bir taraftan Cumhurbaşkanlığı için bir taraftan da milletvekili listemiz için çalışacağız. Zonguldak’ta Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi ve milletvekili adaylarımızı birinci olarak çıkartacağız, bunun için mücadele edeceğiz. Millet İttifaki ile birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞINDE EN ÇOK ZONGUDLAK KAZANACAK”

 

 

“Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı olması halinde Zonguldak şunu görecek” diyen Turpcu şöyle devam etti; “Zonguldak’ın ana sorunları olan Türkiye Taşkömürü Kurumu, yollar, mevcut ve yeni yapılacak olan üniversiteler, termik santrallerin verdiği zararların indirilmesi, Zonguldak’ta yaşanan göçün durdurulması noktasında bakan olsam da olmasam da çözümler yerine getirilecektir. Ben milletvekilliğim dönemimde bu konuda çok kanun teklifi verdim. Soru önergeleri verdim, konuşmalar yaptım. Maden şehitlerimizin ailelerinin yaşadığı sorunları ortadan kaldıracağız. Ben bakan olsam da olmasam da bunları yaptıracağım. Sayın Muharrem İnce ile bunları sürekli olarak konuşuyoruz, istişare ediyoruz. Sistem değiştiği için ve başkanlık sistemi geldiği için Muharrem İnce bakanlarını dışardan atamak zorundadır. Kendi ekibinin tamamının bakan yapacak hali yok. Dışarıdan alanına profesyonelleşmiş isimler de bakan olacaktır. Amacımız Başkanlığı almak, başkanlığı alalım bakan olsak da olmasak da bir önemi yok. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasıyla en çok kazanacak olan şehir Zonguldak olacaktır. Ben bunun sözünü veriyorum. Bunu da Allah nasip ederse göreceksiniz. Zonguldak’ta göçü durduracağız, Çeycuma’sından Ereğli’ye kadar Zonguldak’ı yaşanabilir bir kent haline getireceğiz ve Zonguldak’ta işsizliğe son vereceğiz.”