CHP’li Türkmen’den müftülere nikah yetkisine tepki!

CHP’li Türkmen’den müftülere nikah yetkisine tepki!
18 Ekim 2017 09:09

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesinin 16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirdiği “Medeni Kanun’dan Şer-i Hukuka Doğru” konulu toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Yaptığı konuşmada müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısını sert dille eleştirdi.

 

 

Yıldan yıla artan fütursuz söz ve eylemleriyle ülkemizi karanlığa sürükleyen AKP iktidarı ve zihniyetinin her türlü dayatmalarla insan onurunu ayaklar altına aldığını, yaratılan polemiklerle ülkemizdeki kutuplaşmaya her gün yenilerinin eklendiğini kaydeden Elif Doğan Türkmen, insanları dini, dili, ırkı, mezhebi, giyim kuşam tarzı ile ayrıştıran ve kamplaştıran, bireysel hak ve özgürlükleri çiğneyen, kaç çocuk doğurulacağından doğumun nasıl yapılacağına kadar her konuya müdahil olan bu zihniyetin, insanları laik-anti laik olarak ayrıştırarak toplumu yeni gerginliklere soktuğunu belirtti.

 

 

BU TASARI LAİK CUMHURİYETE VURULAN YENİ BİR DARBEDİR
AKP’nin, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana aldığı karar Türkmen, “ancak, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri, Atatürk’ün torunları olan bizler nefes aldıkça, çağdaş, demokratik, özgürlükçü demokrasi sevdamızla, huzur, mutluluk, güven ve barış içinde yaşayabileceğimiz Türkiye’yi yaratmak için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

 

 

AKP’nin laik, demokratik, çağdaş hukuk devletimize attığı son çalım olan müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının tüm Cumhuriyet sevdalılarının içine yeni bir ateş düşürdüğünü söyleyen Türkmen, “Anayasanın temel ilkelerine ve yasalarımızın birçok maddesine açıkça aykırı olan bu yasal düzenleme Türkiye Cumhuriyeti devletini bir din devletine dönüştürme adımıdır. Laiklik ilkesine taban tabana zıt olan bu düzenleme vatandaşın kamu hizmeti alımında eşitsizlik yaratacak, AKP zihniyetinin ayrıştırdığı “biz-siz” ateşini bir kez daha harlayacaktır” dedi.

 

 

MÜFTÜLERE VERİLEN YETKİ ÇOCUK İSTİSMARI, ÇOCUK GELİNLER SORUNUNU TIRMANDIRACAK
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin kadınlara sağladığı kazanımlara rağmen, günümüzde kadınların yaşadığı sorunlarının artarak devam ettiğini de kaydeden Türkmen, “ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisindedir. Türkiye’de; kadın ve çocuk istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler, cinsiyet ayrımcılığı gibi durumlar kanayan yara olmaya artarak devam etmektedir. Bu tasarı kanunlaştığında, ülkemizin en ayıplı sorunu olan çocuk istismarı, çocuk yaşta evlilik sorununu tırmandıracak, çocuklara yönelik yeni taciz ve tecavüzlere yol açacaktır ” dedi.

 

 

AKP AİLELERİ NİKAH ÜZERİNDEN AYRIŞTIRIYOR
Elif Doğan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsana yönelik her türlü ayrımcılık, emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü taciz ve şiddet insan hakları mücadelesi olarak değerlendirilmelidir. Bu ülkeyi seven her bir vatandaş ağır bedellerle elde edilen laik demokratik, Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmak zorundadır. Yedi düvele meydan okuyan bu birliktelik; karanlığa ve faşizme teslim edilmeyecektir. Demokrasiye ve eşit yurttaşlığa gönülden bağlı herkes bu konuda birlikte mücadele etmelidir.”