CHP’li Tüm: Köylüler ‘Hayır’ diyor

CHP’li Tüm: Köylüler ‘Hayır’ diyor
4 Nisan 2017 09:17

CHP’li Tüm, “Bu anayasa değişikliğine Kuvayı Milliyenin sözde değil özde temsilcisi olan köylülerimiz Hayır diyor” dedi.

 

 

 

 

Anayasa Referandumu kapsamında yoğum bir çalışma yürüten CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “Bu anayasa değişikliğine Kuvayı Milliyenin sözde değil özde temsilcisi olan köylülerimiz Hayır diyor” dedi.

 

 

Anayasanın Köylüye hiç bir şey getirmediğini tam tersine, köylülerimizden de bir çok şey götürdüğünü dile getiren Mehmet Tüm , “Mustafa Kemal Atatürk Köylü milletin efendisidir , diyerek köye ve köylüye verdiği önemi tüm dünyaya duyurmuştu. Bu İktidar Köylerimizi sözde Büyükşehir kapsamına alarak Mahalleye çevirdi, şimdi bu köylerimizin tüzel kişiliği yok oldu. Yurttaşlarımız kendi bahçelerine ev dahi yapamıyorlar, kendi getirdikleri suya para ödüyorlar, şimdi eğer bu anayasa geçerse ülkede tek adam anlayışı hakim olacak, Başkan istediği takdirde , bir gecede köylerin ve mahallelerin muhtarlıkları dahi kaldıra bilecektir. Köylünün arazisini istediği şirketlere tahsis edebilecek. Tüm bunlar varken Köylümüz bu anayasaya niye evet desin tabi ki HAYIR diyecek.”

 

 

16 Nisan Ülkemiz ve demokrasimiz için bir milat olacaktır. diyen Tüm; “biz bu miladı tüm ulusumuzla birlikte yapacağız.” diyerek , açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

 

“Balıkesir önemli bir ilimizdir. Balıkesir ilçeleri ve köyleri Çanakkale de ve özellikle Kurtuluş Savaşında çok sayıda şehit vermiş bir bölgemizdir. Tüm bu şehitleri birileri diktatör olsun diye değil, tam aksine , bağımsız ve özgür bir vatanımız olsun diye şehit oldular. Öyleyse bu günde aynı duyarlılığı göstererek, demokrasinin , bağımsızlığın ve özgürlüğün yanında duracaklardır. İşte Bunun için gördüğüm kadarıyla, Balıkesir halkı gibi tüm Balıkesir Köylüleri de Hayır diyor. Balıkesir Halkının Hayır dediği bir anayasa tüm Türkiye halkından da Hayır alacaktır, bundan asla şüphe etmiyoruz. “