CHP’li Tüm: Deniz, Yusuf ve Hüseyin, 6. filoya secde eden zihniyeti korkutmaya devam etmektedir

CHP’li Tüm: Deniz, Yusuf ve Hüseyin, 6. filoya secde eden zihniyeti korkutmaya devam etmektedir
6 Mayıs 2018 10:38

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 68 kuşağının devrimci gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilişlerinin 46. yıldönümüne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

 

 

 

“Deniz, Yusuf ve Hüseyin halkların kardeşçe yaşadığı bağımsız ve özgür bir Türkiye’nin neferleriydi”

 

 

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin ve karanlığa boyun eğmemenin sembolü olduğunu CHP’li Mehmet Tüm, açıklamasında şunları söyledi:

 

“1960’lı yıllar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de devrimci bir kuşağın ortaya çıkışının yıllarıdır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan emperyalizme karşı devrimci gençliğin en önde gelen isimleriydi ve ancak 12 Mart cunta rejimi için onlar sadece ‘terörist’ti. 6 Mayıs sabahı, darbeciler tarafından idam edildiler. Onlar halkların kardeşçe yaşadığı bağımsız ve özgür bir Türkiye’nin neferleriydi. 68 hareketi sadece bir gençlik hareketi değil, bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesiydi. Ancak 12 Mart darbesi, özgür ve eşit bir dünya ve Türkiye için mücadele eden devrimci hareketin pek çok önderini tutukladı ve katletti. Cuntacı rejim Mahir Çayan’dan İbrahim Kaypakkaya’ya, Taylan Özgür’den Deniz, Yusuf ve Hüseyin’e kadar birçok devrimciyi, emperyalizme karşı mücadele ettiği için katletti. Aradan 46 yıl geçmesine rağmen, ne yazık ki aynı zihniyet, toplumsal muhalefete, gençliğe ve bağımsızlık için mücadele edenlere saldırmaya devam etmektedir.”

 

“Deniz, Yusuf ve Hüseyin, 6. filoya secde eden zihniyeti korkutmaya devam etmektedir”

 

 

“Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 6. filoya secde eden zihniyete karşı eşitlik, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir. Onlar hayatlarını ortaya koyarak, devrimci fedakarlığın ve bağımsızlığa olan inanç ve kararlılığın ne demek olduğunu bizlere gösterdiler. Hüseyin İnan’ın asılırken söylediği gibi onlar ‘ülkemizin bağımsızlığı ve halkımızın mutluluğu için şerefiyle bir defa öldüler ama onları asanlar halkın vicdanında her gün ölmeye devam ediyorlar’. Aradan 46 yıl geçmesine rağmen, 68 gençliğinin savunduğu değerler, bu karanlık zihniyeti korkutmaya devam etmektedir. Biz, CHP olarak, Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in uğruna yaşamlarını feda ettiği bağımsız, özgür ve eşit bir dünya ve Türkiye fikrini sonuna kadar savunmaya ve buna karşı kendi çıkarlarını halkımızın çıkarının önüne koyanlara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ve onların şahsında bağımsızlık uğruna yaşamını feda edenleri sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.”