CHP’li Torun: Müfredatın amacı biat edecek nesiller yetiştirmektir!

CHP’li Torun: Müfredatın amacı biat edecek nesiller yetiştirmektir!
23 Temmuz 2017 19:44

Çeşitli programlara katılmak için memleketi Ordu’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un hedefinde Milli Eğitim Bakanlığı vardı. Torun CHP İl Yönetimiyle ve partililerle birlikte ziyaretlerine Eğitim-İş Sendikası ile başladı.

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı yeni müfredatla ilgili basın toplantısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, şöyle konuştu; “Çağdaş, demokratik olmayan, laik eğitim ilkelerinden sapan, bilimsel değerleri yok sayan bu müfredatın amacı biat eden nesiller yetiştirmektir.”

 

 

Bakanlığın kapalı kapılar ardında yandaş sendikasıyla birlikte hazırladığı müfredatın Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasına, kanunlarına aykırı olduğunu söyleyen Torun, “Bu müfredatta bilim insanlarının görüşleri yok, bu müfredatta STK’ların, eğitimcilerin, uzmanların görüşleri yok. Siyasi iktidarın kendi görüşüne yakın olmayan hiçbir uzman aklın görüşü yok. Bu müfredat milli değildir, bu müfredatta bu ülkenin kuruluş ve kurtuluş destanını yazan Atatürk, onun silah arkadaşları yok, Atatürkçülük yok. Bu müfredatla ancak bir cemaatin, bir tarikatın, bir hocanın peşinden gidecek kendi nesillerinizi yetiştirirsiniz.” dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının rotasından çıktığını, AKP iktidarının, Türkiye’nin aydınlık geleceğini yaratacak gençlerin hafızasından ulus ve bağımsızlık bilincini silmeye çalıştığına dikkat çeken Torun, “Evrim teorisini reddetmek, insanoğlunun yıllarca doğruyu bulmak adına yaptığı bilimi, deneyi, tecrübeyi yok saymaktır. Körü körüne bir şeye inanan toplumların sonu ortadadır. Sorgulamayan, araştırmayan, aklını kullanmayan bir nesil istiyorlar. Pozitif bilimleri yok sayan bir zihniyet ancak karanlık bir gelecek yaratır.” dedi. Torun, “Değerler eğitimini vermek için okullara tarikatların, cemaatlerin girmesinin önünü açan zihniyet yaşananlardan hiçbir ders almamıştır. Siyasi iktidar Türkiye’nin geleceğini uçuruma sürüklemek için elinden ne geliyorsa yapmaya devam etmektedir. 15 Temmuz’u neredeyse pek çok
ders kitabına koyan Bakanlık, Kurtuluş Savaşı destanını görmezden gelmektedir. Bu asla ama asla kabul edilemez.” dedi.

 

 

24 TEMMUZ BASIN İÇİN BAYRAM GÜNÜ DEĞİL YAS GÜNÜDÜR

 

 

Ordu Gazeteciler Cemiyeti ile 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türk Basınında sansürün kaldırılmasının Yıldönümünün de basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Torun; toplumların gelişiminde ve aydınlanmasında başlı başına bir güç olan basının doğruyu yazabilme özgürlüğü içerisinde doğru, objektif ve güvenilir haber vermek, yaşanılan olumsuzlukları sorgulamak, kamuoyu oluşturmak gibi etkin görevleriyle halkın bilgilendirilmesinde ve bilinçlendirilmesinde öncü rol oynadığını söyledi. Torun, “Bugün Türkiye basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 155. Sırada utanılacak bir yerdedir. 157 gazeteci ve medya çalışanı cezaevindedir. Siyasi iktidarın beğenmediği herkes cezalandırılmakta, hoşuna gitmeyen her haber sansürlenmektedir. Ne yazık ki, bugün Basın Bayramı günü değil, yas günüdür. Utanıyorum, gerçekten ülkem adına utanç duyuyorum.” dedi.

 

 

Programına İsmetpaşa Caddesindeki esnaf ziyaretleriyle devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, esnafın sorunlarını dinledi. Caddedeki vatandaşlarla sohbet etti. Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Esnafımız dertli, vatandaşımız dertli. Siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafımız var. Vatandaşımızın cebinde para yok. Gençlerimiz işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Vatan evlatları her gün toprağa şehit düşüyor. Ne oldu peki. 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de hiçbir değişmedi. Türkiye uçacaktı, ne oldu. Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, dış politikada felakete uçan bir Türkiye yarattılar.” diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Torun, siyasi iktidarın söylediği her şeyin bir kandırmacadan ibaret olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Torun, programını Aybastı Perşembe Yaylasında düzenlenen Geleneksel Güreş ve Kültür Festivaline katılarak tamamladı.