CHP’li Torun: Karadeniz fındıkta adalet istiyor!

CHP’li Torun: Karadeniz fındıkta adalet istiyor!
30 Ağustos 2017 11:39

Çanakkale’de devam eden Adalet Kurultayında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, CHP Trabzon İl Başkanı, Turgay Güngör, CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu fındık üreticisi için de adalet istediler.

 

 

 

Basına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, ‘Çanakkale’den Adalet Kurultayımızdan sesleniyoruz. Bugün fındık üreticimiz için de adalet istiyoruz. 8 milyon Karadeniz insanının geçimini sağlayan fındığımıza ve üreticimize sahip çıkılsın istiyoruz. Ülkemize 3 milyar dolar döviz kazandıran üreticinin alınterinin peşkeş çekilmesini istemiyoruz. İktidarın üreticiyle alay edercesine açıkladığı fındık fiyatını kabul etmiyoruz. Bakanlık 8,75 lira maliyet açıklıyor. Fındığa 10 lira fiyat veriyor. Fiyat neredeyse maliyeti kurtarmıyor. Üretici artık bahçesine girmek istemiyor. Karadenizli fındık üreticisi bunu hak etmiyor.’ dedi.

 

 

‘’HÜKÜMETİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ’’

 

 

‘’Fındığa ve üreticisine her zaman sahip çıkan Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na fındık üreticisinin adalet çığlığını bir kez de burada ilettik. Genel Başkanımız da seslendi, bizler de buradan sesleniyoruz. ‘’Fındık üreticisi için adalet istiyoruz. Hükümeti göreve davet ediyoruz. Fiyat derhal revize edilmeli ve 15 lira olarak açıklanmalıdır. 400 bin üreticinin hakkı budur. ‘’Fındık üreticisi adalet istiyor.’’Binbir emekle ürettiği ürününün karşılığını almak istiyor. Sadaka istemiyor. Alın terinin karşılığını istiyor.’diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP olarak fındık üreticisi emeğinin karşılığını alana kadar, adaletli bir fiyat açıklanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.