CHP’li Torun: Bu anayasa Türkiye’yi felakete sürüklemek isteyenlerin anayasasıdır

CHP’li Torun: Bu anayasa Türkiye’yi felakete sürüklemek isteyenlerin anayasasıdır
27 Şubat 2017 17:36

Almanya’da CHP’nin yurtdışı birlik temsilcileriyle referandum sürecini değerlendiren, Türk STK’larıyla, yöre dernekleriyle bir araya gelen, esnafları, yurttaşları ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun yurt dışındaki seçmenleri bilgilendirdi.

 

 

 

 

En çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da, Mannheim, Baden-Württemberg, Heilbronn ve Nürnberg bölgelerinde yaptığı toplantılarda referandumda oy kullanacak yurttaşlara yeni Anayasa’ya neden hayır dediklerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun ‘’Bu Anayasaya Türkiye’yi felakete sürüklemek isteyenlerin Anayasasıdır. Bir kişi hem cumhurbaşkanı, hem bir partinin genel başkanı, hem hâkim, hem savcı, hem de kanun koyucu olacaktır. Bu kadar yetki hiçbir demokraside tek bir kişiye verilmemiştir. Evet diyenler hiçbir gerekçe ortaya koyamıyorlar. Koyamazlar da. Argümanları olmadığı için savunamıyorlar. Onun için Hayır diyenleri terörist, şeytan ilan ediyorlar. Ellerindeki bütün gücü, yetkiyi bunun için acımasızca kullanıyorlar. Çünkü bu getirmek istedikleri Anayasada Türkiye’nin menfaatine hizmet eden bir tane madde yoktur. Vatandaşın sorunlarına çare yoktur. Hukuk güvende değildir. Yargı bağımsızlığını tamamen yitirmektedir.’’dedi.

 

 

 

YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI İSE VAY TÜRKİYE’NİN HALİNE

 

 

Torun şöyle devam etti:

 

 

“14 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. 2 yıldır Anayasa aykırı fiili Başkanlık sistemi yürütüyorlar. Ekonomi başta ekonomi olmak üzere Türkiye’yi her alanda felakete sürüklendiler. İşsizlik yüzde 12.1 le rekor seviyelere yükseldi. Türkiye’nin gençleri artık umutsuz.10 milyar dolar kaybımız var turizmde. Ülkemizde on milyonlarca kişi 50-100 TL’lik yardımlara muhtaç hale getirildi. 80 milyon nüfusumuzun yarısı icralık oldu. 200 bini aşkın esnaf kepenk kapattı. Hukukun üstünlüğü endeksinde, basın özgürlüğü endeksinde 30-40 basamak geriledi. Aldatıldılar, kandırıldılar. 20 Temmuz’da ilan ettikleri OHAL’le, Anayasa’ya aykırı çıkardıkları KHK’lerle hukuksuzluğa, kanunsuzluğa tavan yaptırdılar. 14 yılda Türkiye’nin barışını, refahını ve huzurunu yok ettiler. Şimdide rejimi değiştirip, otoriterliği kalıcı hale getirmek istiyorlar.’’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Bu Anayasa değişikliği Fransa, Almanya ya da başka bir Avrupa ülkesinde yapılıyor olsaydı Türk seçmenlerinin hiç düşünmeden buna hayır diyeceğini belirtti. Bu Anayasanın getireceği rejim değişikliğiyle Türkiye’nin daha da otoriterleşeceğinin altını çizen Torun, yurtdışı seçmeninin bunun bilincinde olduğunu, Türkiye’yi demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan uzaklaştıran bu Anayasaya geçit vermeyeceğini söyledi .”