CHP’li Torun: Başbakan’ın değerlendirmeleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafıdır!

CHP’li Torun: Başbakan’ın değerlendirmeleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafıdır!
15 Eylül 2017 09:33

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın belediyelere yönelik değerlendirmeleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafıdır!” dedi.

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Torun’un açıklaması şöyle:

 

 

“AKP’nin dün Ankara’da düzenlediği Belediye Başkanları Toplantısında, sayın Binali Yıldırım’ın AKP’li belediyelere yönelik yaptığı uyarılar baştan sona AKP belediyeciliğinin başarısızlığının bir itirafıdır. Ortada yeni bir durum yoktur; bizlerin bildiği bu iflası, şimdi AKP de itiraf etmektedir.

Geçtiğimiz dönemde, AKP’li belediyeler tüm uyarılara karşın, başta imar olmak üzere, bir çok alanda kentleri tahrip eden uygulamalara imza atmıştır. Bizlerin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının tüm uyarılarına karşın bu uygulamalardan vazgeçilmemiş, tam tersine olumsuzluklar hızla artmıştır.

 

 

Yerel Seçimlerin ufukta göründüğü bir aşamada, partili belediye başkanlarını toplayan Binali Yıldırım, onlara “başarısızsınız” demiştir. Bunu görmek için sayın Yıldırımın belediye başkanlarına söylediklerine kısaca bakmak yeterlidir. Başbakan, belediyeciliği yol yapmaya indirgemeyin, yeşil alanları talan etmeyin, uygunsuz taleplere yol vermeyin, planları kafanıza göre değiştirmeyin diyor! Konuşmasında AKP belediyeciliğini öven bir tane değerlendirme olmadığı gibi, “hakkınızda çok sayıda şikayet var”, halk sizden hoşnut değil diye uyarıyor.

 

 

Sayın Başbakan bu uyarıları yapıyor, çünkü görüyorlar ki, AKP iktidarına yönelik toplumda yükselen hoşnutsuzluğun gerisinde Hükümetin olduğu kadar belediyelerin yaptığı uygulamaların da payı var.

Sayın Yıldırım’a sesleniyorum; yerleşmelerimizde, kentlerimizde yol açtığınız tahribat, kulak çekme ile çözülebilecek aşamayı geçmiştir. Tüm uyarılarımıza karşı, belediyeleriniz aracılığıyla yaptığınız uygulamalar kentlerimizin sorunlarını içinden çıkılamaz hale getirmiştir. Bunun en son örneği Ankara’nın akciğeri olan Atatürk Orman Çiftliği ve ODTÜ ormanlarının talan edilmesidir. Sizin yeşili bitirmeyin dediğiniz noktada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin buldozerleri ODTÜ ormanlarını tahrip etmiştir.

Biliyor ve inanıyoruz ki; halkımız önüne belediyecilik diye konulan bu büyük talan ve yalanın hesabını önümüzdeki yerel seçimlerde yetkiyi elinizden alarak soracaktır.