CHP’li Tığlı’dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için Fuat Oktay’a sorular!

CHP’li Tığlı’dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için Fuat Oktay’a sorular!
20 Kasım 2018 15:44

Devlet memuru statüsünde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’nın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesinin toplumda kutuplaşma yarattığını söyleyen Tığlı, “Buna benzer aynı ziyaretlerin 18 Şubat 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 20 Şubat 2018’de TBMM Başkanı Kahraman tarafından “insani bir ziyaret” açıklamasıyla yapıldığı kamuoyunda hala tartışılmaktadır. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir kişiye yapılan ziyaretlerin “insani bir ziyaret” diye açıklanmasını kamuoyuna nasıl açıklarsınız?

 

 

CHP’li Tığlı, “Kamuoyunda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir meczup gibi nitelendirilen Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında AKP sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır” diye söz etmesi ziyaretin onaylandığı ve takdir edildiği şeklinde mi yorumlanmalıdır? Yaptığı tüm Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı açıklamalarına rağmen hakkında her hangi bir işlem yapılmayan Kadir Mısıroğlu, yeni rejimin akil adamı mıdır?” dedi.

 

 

Fethullah Gülen Cemaati tarafından kurulan, Adil Öksüz ile irtibatlı olduğu iddia edilen Suat Yıldırım’ın başkanlık yaptığı Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP)’nda yönetim kurulu üyeliği yapmış Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilirken ve getirildikten sonra bağlantıları ve ilişkileri, hükümetin FETÖ ile mücadelesine ilişkin samimiyetine de gölge düşürecek nitelikte olduğunu söyleyen Tığlı “Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı olduktan sonra 22 Haziran 2018’de TRT’nin Diyanet Kanalında güftesi Fethullah Gülen’e ait “Bulanlar Hakkı Buldu” isimli şarkı için 16 Temmuz 2018 tarihinde Radyo Televizyon Üst Kurulu’na yaptığım şikâyete istinaden RTÜK tarafından TRT’ye kesilen ve uygulanması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ceza ne olmuştur?” dedi.

 

 

CHP’li Necati Tığlı’nın soru önergesi şöyle:

 

 

– AKP sözcüsü Ömer Çelik’in Ali Erbaş için söylediği “Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır” ifadeleri, ziyaretin onaylandığı ve takdir edildiği şeklinde mi yorumlanmalıdır?

– Yaptığı tüm Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı açıklamalarına rağmen hakkında her hangi bir işlem yapılmayan Kadir Mısıroğlu, yeni rejimin akil adamı mıdır? AKP’nin söyleyemediklerini dile getiren Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir kişiye “insani bir ziyaret” yapılmasını kamuoyuna nasıl açıklarsınız?

– Kadir Mısıroğlu’na yapılan ziyaretleri “insani bir ziyaret” ve “hasta ziyareti” biçiminde geçiştirmek yerine, saygı duyduğunuz bir tarihçi ve bilim adamına yapılan ziyaret şeklinde açıklamaktan neden kaçınıyorsunuz?

– Gülen cemaatinin “dinler arası diyalog” adlı programını yürüten KADİP’in Yönetim Kurulunda görev aldıkları için Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin eski dekanları olan Ali Erbaş ve Suat Yıldırım hakkında her hangi bir dava açılmış mıdır?

– FETÖ darbe girişiminden önce Gülen Cemaati tarafından Abant’ta düzenlenen toplantılara aktif katılan Ali Erbaş’a neden dava açılmamıştır?

– FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle OHAL KHK’sıyla kapatılan “Kimse Yok mu Derneği” faaliyetlerine katılım sağlayan ve bu dernek çalışanları için “gönül erleri” diyen Ali Erbaş hakkında bir işlem yapılmış mıdır?

– 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yaptığı doktora tezinde hem Suat Yıldırım’ın hem de Ali Erbaş’ın imzasının olması sizce bir tesadüf müdür? Yoksa Ne istediler de vermedik anlayışının bir ürünü müdür?

– Fethullah Gülen’in Bank Asya’sına kirasını yatıranı, okuluna evladını kayıt ettireni ihraç ederken, tutuklarken, bu kadar iddiaya rağmen Ali Erbaş’ı Diyanet İşleri Başkanı olarak nasıl terfi ettirdiniz?

– Güftesi Fethullah Gülen’e ait olan “Bulanlar Hakkı Buldu” isimli şarkı için 16 Temmuz 2018 tarihinde Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na yaptığım şikâyete istinaden RTÜK tarafından TRT’ye kesilen ve uygulanması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ceza ne olmuştur? Cumhurbaşkanlığı, kendisine bağlı olan TRT’ye her hangi bir yaptırım uygulamış mıdır?

– TRT’ye RTÜK tarafından “Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde sunamaz” ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle verilen maddi cezanın dışında Türk Ceza Kanununa göre açılmış her hangi bir dava var mıdır?